Real Madrid'li futbolculara müthiş prim!

02.06.2017 - 07:42 | Son Güncellenme: 02.06.2017 - 07:42

Los Galacticos’ta kupanın kazanılması halinde oyunculara dağıtılacak para, Beşiktaş’ın şampiyon olmasında büyük pay sahibi olan Oğuzhan (1.4 milyon Euro) ve Aslan’ın yıldızı Bruma’nın (1.2 milyon Euro) senelik ücretlerinden bile daha fazla.

Avrupa’nın kulüpler bazındaki en önemli organizasyonu Şampiyonlar Ligi’nde kupanın sahibi, yarın Galler’de Real Madrid ile Juventus arasında oynanacak finalde belli olacak.

Tarihinde bu kupayı iki kez müzesine götüren ve son olarak 1995-96 sezonunda elde eden İtalyan temsilcisi Juve, kişibaşı primi bu maç için 350 bin Euro (1.4 milyon TL) olarak belirledi.

Çizme ekibinin rakibi Real ise bu kupayı daha önce 11 kez (rekor) ve en son geçen yıl kazanmasına rağmen prim konusunda adeta çıldırdı. Los Galacticos’un Başkanı Florentino Perez, teknik ekip, oyuncular ve futbol takımının diğer çalışanları için toplamda 60 milyon Euro’yu (239 milyon TL) gözden çıkardı. Bu paradan Cristiano Ronaldo ve arkadaşlarına ise adambaşı 1.5 milyon Euro (6 milyon TL) verileceği öğrenildi.

Cenk Tosun’un parası eşit

Oyuncuları motive etmek için bu yöntemi kullanan Perez, takımından zafer beklerken, onun sadece bir maçın kazanılması halinde vereceği prim, Türkiye’de üç büyüklerde forma giyen birçok yıldız oyuncunun senelik ücretine ya denk ya da daha fazla geliyor.

Örneğin Beşiktaş’ın Süper Lig şampiyonluğunda büyük pay sahibi olan Oğuzhan Özyakup, Kara Kartal’dan senelik 1.4 milyon Euro (5.5 milyon TL) alıyor. Ligde 18 gol atıp, tıpkı Oğuzhan gibi başarıda büyük payı olanlardan forvet Cenk Tosun da, yıllık 1.5 milyon Euro (6 milyon TL) kazanıyor. Galatasaray’ın bonservisine 20 milyon Euro’lara yakın fiyat biçilen yıldızı Bruma, Sarı-Kırmızılılar’dan 1.2 milyon Euro’yu (4.7 milyon TL) cebine koyuyor.(Fanatik)

Senin için hazırladığımız haberler