Real Mdrid yenilgisi sonrası Arnold ve Naby Keita'ya ırkçı saldırı

Orhan Gülek
07.04.2021 - 18:38 | Son Güncellenme: 07.04.2021 - 18:44

Premier Lig ekiplerinden Liverpool'da forma giyen Trent Alexander-Arnold ve Naby Keita, dünya futbolunda artan ırkçılık sorununun son mağduru oldu.

Real Mdrid yenilgisi sonrası Arnold ve Naby Keita'ya ırkçı saldırı

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Liverpool'un oyuncuları Trent Alexander-Arnold ve Naby Keita, salı gecesi Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Real Madrid'e 3-1 yenildikleri maç sonrası sosyal medyada ırkçı tacize maruz kaldı.

Liverpool Kulübü'nden yapılan açıklamada "Bir kez daha, bir futbol maçından sonraki sabah korkunç bir ırkçı tacizi tartışıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Irkçılıkla mücadelede Trent Alexander-Arnold ve Naby Keita'ya destek olmaya devam edileceği vurgulanan açıklamada "Bir kulüp olarak, oyuncularımıza ihtiyaç duyabilecekleri her türlü desteği sunacağız. Mevcut durumun devam etmesine izin verilemez ve devam etmemesini sağlamak hepimizin görevidir." denildi.

Thierry Henry, tepki olarak sosyal medya hesaplarını kapatmıştı

Geçtiğimiz günlerde Fransız teknik direktör ve eski yıldız futbolcu Thierry Henry "ırkçılık ve siber zorbalığa" karşı yeterince önlem alınmaması nedeniyle sosyal medya platformlarını kapatacağını duyurmuştu. 

BBC'nin Newsnight programına verdiği röportajda Thierry Henry, "yeter artık" ve sosyal medyada ırkçılığa karşı durması gerektiğini söyledi.

Senin için hazırladığımız haberler