Remzi Cinoğlu: Bursaspor'da başkanlığa en yakın isim...

04.05.2018 - 18:01 | Son Güncellenme: 04.05.2018 - 18:01

Remzi Cinoğlu: Bursaspor'da başkanlığa en yakın isim...

Bursaspor Kulübü Eski Başkanlarından Remzi Cinoğlu, yeşil-beyazlıların gündemini değerlendirdi. Kulübün, mali anlamda ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kaldığını ifade eden Cinoğlu, kongre süreci, Harun Tekin ve Moussa Sow için de çarpıcı açıklamalar yaptı.

Radyospor programcısı ve Ajansspor editörü Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Remzi Cinoğlu’nun açıklamaları şu şekilde;

Bursaspor'daki bu hava Fenerbahçe maçına nasıl yansır?

Oyuncuların paralarını aylardır alamadıklarını biliyordum. Parasal sıkıntı devam ediyor. Mali konularda sıkıntılar devam ediyor. Oyuncular, "ligde kalalım ondan sonra görüşelim"demişler. Ligde kaldıklarına inanıyorlar. Fenerbahçe maçında futbolcuları bu durum nasıl etkiler? Profesyonel oyuncular, normal davranmalılar. Özverili davranırlar diye düşünüyorum. Ali Ay döneminde borç arttı. Gelir gider dengesi dehşet verici tabii ki.

"Bana göre Lemi Keskin başkanlığa en yakın isim"

Kongre ile ilgili herkes hazırlanıyor. Kulübün mali durumu ortada. Bursaspor’un çok ağır borcu var. Yeni borç yapmadan olması gerekiyor bazı şeylerin. Bursaspor’un yeni başkan adaylarının hepsini tanıyorum. Lemi Keskin, Bursaspor’u en iyi bilen isimlerdendir. Uzun yıllar yöneticilik yaptı. Bana göre başkanlığa en yakın isim, şayet seçilirse Lemi Keskin’dir.

Bursaspor, Mustafa Er ile yola devam eder mi?

Mustafa Er ile Bursaspor devam eder mi? Bu tabii ki yeni yönetime bağlı. Gelen arkadaşlar kimle çalışmak istiyorsa onunla çalışırlar. Kafalarında başka bir şey olur mu bilemem. Bursaspor’un altyapısı çok kötü. Altınordu’nun çok gerisinde kaldı. Çok iyi gidiyor Altınordu. Bursaspor bu alanda da geride.

"Yönetici altyapısı olması lazım"

Futbolla ilgili yeterli bilgi sahibi olmadan bu işe girişmek olmaz. İşi bilmediğini bilmeden bu işe girişmek olmaz. Amatör takım bile yönetmemişsin, Süper Lig’de Bursaspor gibi bir takımı yönetiyorsun. Olmaz öyle bir şey. Yönetici altyapısı da lazım.

"Biz ayrılırken kasada para bile bıraktık"

Benim dönemimde futbolcuların antrenmana çıkmadığı olmadı. Futbolcular paralarını zamanında aldı. Biz ayrılırken kasada para da bıraktı. Taraftarlar dikkatli olsunlar. Kulübü iyi bilen, kulüplerin nasıl işleyeceğini bilen insanları desteklesinler.

"Ben başkan olsam Harun Tekin'i satmam"

Bursaspor’da Harun iyi işler yaptı, başarılı görüntü çizdi. Adı birçok kulüple Harun Tekin’in satılıp satılmayacağı gelecek yönetimlere bağlı. Ben başkan olsam Harun Tekin’i satmam.

"Kart tavuktan ancak çorba olur"

Moussa Sow transfer hayal kırıklığı mı? Yıllar önce biz yaşı ilerlemiş bir oyuncu almak istemiştik. Teknik direktörümüz, ”Aman başkanım yapmayın. Kart tavuktan ancak çorba olur” demişti. Moussa Sow da o misal. Başka da söze gerek yok.

Cinoğlu, Baliç transferiyle hafızalara kazınmıştı

1996-1998 yılları arasında Bursaspor Kulübü başkanlığı yapan iş adamı Remzi Cinoğlu, 9 milyon dolar bonservis bedeliyle Elvir Baliç'i Fenerbahçe'ye vermesiyle hafızalara kazınmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler