Resmi açıklama: Audi, Formula 1'e katılıyor!

Orhan Gülek
26.08.2022 - 16:07 | Son Güncellenme: 26.08.2022 - 16:18

Son dakika: Volkswagen Grubu'na ait Alman otomobil üreticisi Audi, 2026 yılından itibaren Formula 1'de yer alacaklarını duyurdu. İşte tüm detaylar...

Resmi açıklama: Audi, Formula 1'e katılıyor!

AJANSSPOR - HABER

Alman üretici Audi, 2026 sezonundan itibaren Formula 1 Dünya Şampiyonası'na motor tedarikçisi olarak katılacak. Formula 1'in internet sitesindeki açıklamada görüşlerine yer verilen Audi İcra Kurulu Başkanı Markus Duesmann, 2026'da yürürlüğe girecek güç ünitesi kurallarının tercihlerinde kilit rol oynadığını belirtti.

Audi, F1'de hangi takımla çalışacak?

2026 güç üniteleri, mevcut turboşarjlı V6 motorların mimarisini koruyacak ancak artırılmış elektrik gücü ve yüzde 100 sürdürülebilir yakıtlara sahip olacak,

Tarihinde ilk kez F1'de yer alacak Audi'den yapılan açıklamada ise hangi takımla işbirliği yapacaklarının yıl sonunda duyurulacağı ifade edildi. Audi'nin, şampiyonada Alfa Romeo adıyla yarışan İsviçre merkezli Sauber takımının hisselerini satın alması bekleniyor.

"Audi logosunu gridde görmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz"

Konuyla ilgili F1 CEO'su Stefano Domenicali, "İkonik bir otomotiv markası olan Audi'yi Formula 1'de ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu, büyümeye devam eden global çaptaki platformumuzun gücünü gösteriyor. Aynı zamanda 2026'da sürdürülebilir yakıtlı hibrit motorlara geçişimizin otomotiv sektörü için geleceğe yönelik harika bir çözüm olduğunun da büyük bir kabulü anlamına geliyor. Hepimiz Audi logosunu gridde görmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz ve planlarıyla ilgili daha fazla detayı zamanı geldiğinde kendilerinden duyacağız." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler