"Reyhan'dan madalya bekliyoruz"

20.06.2017 - 14:33 | Son Güncellenme: 20.06.2017 - 14:33

2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil edecek yüzme milli takımı, Ankara'da 3. dönem kamp çalışmalarına başladı.

Eryaman'daki Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde (TOHM) hazırlıklarına devam eden milliler, günde çift idman yapıyor. Kampta sakatlığı bulunan Reyhan Betül Küçük dışında 7 sporcu bulunuyor. Reyhan'ın tedavisinin ardından birkaç gün içinde kampa katılacağı bildirildi.

Kampla ilgili açıklamalarda bulunan Milli Takım Koordinatörü Zafer Yüksel, "Ankara'da üçüncü kez kamp yapıyoruz. 12 Temmuz'a kadar çalışmalar burada sürecek." dedi.

Türkiye Şampiyonası sonrasında çocukları seçtiklerini ve 9 sporcuyu milli takıma davet ettiklerini aktaran Yüksel, "Daha sonra bir çocuğumuzu ayırmak zorunda kaldık. 4'er kız ve erkek sporcumuzla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bayram nedeniyle biraz uzun bir kamp dönemi olacak. 12 Temmuz'da da Samsun'a hareket edeceğiz. Samsun'daki havuza ve havaya alışmaya çalışacağız." diye konuştu.

"Reyhan Betül Küçük'ten madalya bekliyoruz"

Zafer Yüksel, olimpiyatlarda madalya şanslarının bulunduğunu belirterek, "Reyhan Betül Küçük'ten madalya bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Reyhan'ın iyi bir yüzücü olduğunu dile getiren Yüksel, şöyle konuştu:

"Onu iyi yapan şey normal takımlarla antrenman yapması. Bu çocuklar zaten her ortamda antrenman yapmalılar. Reyhan'da bu sorun yok. Reyhan normalde federasyonun düzenlediği yarışmalara da katılıyor. Yani müsabakalara uzak değil. Diğer sporcularımız ne yazık ki müsabakalardan uzak kalmışlar. Bu çocukları da federasyonun müsabakalarına katarak, devam etmek istiyoruz. Çünkü dünyada bu böyle yapılıyor. Bu çocukları hiç kimse ayırt etmiyor. Herkes aynı havuzda antrenman yapıyor."

Çocukların, olimpiyatların Türkiye'de yapıldığının farkında olduğunu vurgulayan Zafer Yüksel, "Bunu anlatmaya gerek yok. Çok heyecanlı ve istekliler. Çok fazla çalışmak istiyorlar. Onları fazla çalıştırmak antrenman bilimine de ters. Kısa süre kaldı. Planlı ve programlı devam etmemiz lazım. O heyecanı inanılmaz derecede yaşıyorlar." değerlendirmesini yaptı.

Milli Takım Antrenörü Berra Üntez Çetintaş ise eski milli sporcu olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Antrenörlerle, sporcular arasındaki iletişimi eksik görmemden dolayı antrenörlük diploması alıp, benden sonraki nesillere ve sporculara yardımcı olmak adına antrenörlük yapmayı seçtim. Sağır kültüründe olan farklılığı bildiğim için bir nevi diğer hocalarla sporcular arasında aracılık yapıyorum. Yeni nesilde çok azimli sporcularımız var. Hedefimiz bu olimpiyatlarda tabii ki madalya almak. Bunun için şansımız olduğunu düşünüyorum."

2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda mücadele edecek sporcular şunlar:

Kızlar: Reyhan Betül Küçük, Meliha Uncu, Berna Dikyuva ve Buse Yörükoğlu.

Erkekler: Ali Özyalçın, Emre Gürsoy, Cihan Sarıoğlu ve Emirhan Eroğlu.

Senin için hazırladığımız haberler