Galatasaray - Salernitana Maçında Franck Ribery ve Okan Buruk Bir Arada

Akın Ungan
27.07.2022 - 19:48 | Son Güncellenme: 27.07.2022 - 20:01

Galatasaray ile Salernitana hazırlık maçında karşılaşıyor. Maçtan önce eski Galatasaraylı Franck Ribery, Sarı-Kırmızılı kulübede Okan Buruk'la bir araya geldi.

Galatasaray - Salernitana Maçında Franck Ribery ve Okan Buruk Bir Arada

AJANSSPOR HABER

Yeni sezon çalışmalarını, şampiyonluk parolası ile sürdüren Galatasaray, hazırlık maçları ile provaya çıkıyor. Sarı-Kırmızılı takım, İtalyan ekip Salernitana ile karşı karşıya geldi.

Ribery, Galatasaray'la karşılaştı

Eylül 2021'de Salernitana'ya imza atan Franck Ribery, eski takımı Galatasaray'la karşı karşıya geldi. 2004/05 sezonunun ikinci yarısında Sarı-Kırmızılı formayı giyen dünyaca ünlü futbolcu, Teknik Direktör Okan Buruk ile bir araya gelerek kameralara poz verdi.

Galatasaray formasını yarım sezon giydi

1 Ocak 2005 tarihinde Fransa'nın Metz takımından Galatasaray'a 5 milyon Euro karşılığında transfer olan yıldız oyuncu, Sarı-Kırmızılı formayı yalnızca yarım sezon giyebildi. Galatasaray ile 17 karşılaşmada görev alan Ribery, 1 kez rakip fileleri havalandırırken, 5 defa da takım arkadaşlarına gol pası verdi. Ribery, kısa süren Galatasaray macerasında Türkiye Kupası'nı kaldırmayı başardı.

Temmuz 2005'te Ligue 1 devi Marsilya'ya bedelsiz olarak giden Franck Ribery, 2 sezonun ardından 30 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Bayern Münih'e transfer oldu. Dünya futbolunun dev kulübü ile büyük başarılara imza atan sol kanat oyuncusu, 1 kez Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırdı. 2013 yılında Ribery, Bayern Münih forması ile Avrupa'nın en iyi oyuncusu seçildi.

Senin için hazırladığımız haberler