Ricardo Quaresma: "Fikret Orman yüzüme konuşma cesaretini gösteremedi"

12.09.2019 - 19:42 | Son Güncellenme: 12.09.2019 - 22:42

Ricardo Quaresma: "Fikret Orman yüzüme konuşma cesaretini gösteremedi"

Beşiktaş'tan Kasımpaşa'ya transfer olan Ricardo Quaresma, beIN SPORTS'a özel açıklamalarda bulundu.

Quaresma'nın açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Futbol tutkuyla oynanan bir oyun. Taktik bazen ikinci planda kalıyor ve duygular ön plana çıkıyor. Türkiye Ligi kaliteli bir lig ama gelişmesi gereken yönler var. Avrupa’da ilk beşe koymak iddialı olabilir. Lig taktik açıdan gelişebilir.

Vücudum istediklerime cevap vermiyorsa o zaman futbolu bırakma vaktidir. Uyandığımda kulübe en iyi şekilde hizmet edecek durumda ve fizik gücündeysem futbola devam ederim. Emre Belözoğlu hayran olduğum ve gençler için örnek bir oyuncu.

Türkiye’de Beşiktaş’tan başka takımda oynamak istemiyorum dedim ama başkan beni istemedi ve bu kararı aldı. Belki de beni hiç istemiyordu. Ayrıldıktan sonra Fenerbahçe ya da Galatasaray’da oynamak zor olurdu. Beşiktaş’ı ve taraftarları çok seviyorum.

Fikret Orman yüzüme karşı konuşacak yüreği hiçbir zaman göstermedi. Beşiktaş’ta 5 aydır ödemeler yapılmıyordu. Ailem ve ben bu durumdan memnun değildik. Serdar Adalı ile ilgili bu konuda konuştum ve böyle devam ederse ayrılmanın daha iyi olacağını söyledim. Fikret Orman bana bir çek verdi ancak bozdurmaya gittiğimde karşılıksız çıktı. Böyle olunca ben de kulübü FIFA'ya şikayet ettim.

Gönderiliş şeklimin bana karşı saygısızlık olduğunu düşünüyorum. Beşiktaş taraftarına hayranlık duyuyorum. Minnet duymam gereken bir grup varsa o da Beşiktaş taraftarı.

VAR sisteminin olumlu olumsuz yanları var. Umarım gelişmeye devam eder. Gol attıktan sonra geçerli olup olmadığından emin olamıyor ve sevincinizi yansıtamıyorsunuz. Bazen çok fazla duraksamalar oluyor. Umarım gelişmeye devam eder.

Doğal gelişen bir şey olduğunu düşünüyorum. Önemli olan yeteneklerimizi keşfedebilmek. Tanrı'nın bana hediyesi trivela ile futbolda bu şekilde iz bıraktığımı düşünüyorum. Tanrı'ya şükürler olsun ki bu yeteneği bulabildim ve bununla futbolda iz bırakabildim.

Benim için Cristiano Ronaldo en iyisi. Herkes için önemli bir örnek. Sürekli çalışan ve kendini futbola adayan birisi. 10-12 senedir her ödüle aday oluyor ve mücadelesini veriyor.

Falcao, Avrupa’da dünyanın en iyi santrforlardan biri olduğunu kanıtlamış bir isim.  Galatasaray'da da mutlu olacağını düşünüyorum. Taraftarların sevgisini ve desteğini görecek. Kendisi benim gerçekten çok sevdiğim bir oyuncu. Galatasaray oldukça zor bir gruba düştü Gruptan çıkmayı başarırsa sürpriz olarak değerlendirebilirim.

Koyulabilecek en güzel hedef Süper Lig’de devam etmek ve Avrupa Ligi’nde oynayabilecek bir pozisyon elde etmek. Bunu yapabilecek kadroya da sahibiz.

Beşiktaş’ın şampiyon olmasını isterim ama bununla alakalı konuşmak için çok erken. Beşiktaş ve Galatasaray kötü başladı, Fenerbahçe daha iyi gözüküyor. Trabzonspor da şampiyonluk yarışında olacaktır.

Senin için hazırladığımız haberler