Rıdvan Dilmen: ''Ben penaltı vermezdim''

11.09.2020 - 20:52 | Son Güncellenme: 11.09.2020 - 22:27

Eski futbolcu ve yorumcu Rıdvan Dilmen, Süper Lig'in başlaması ile birlikte NTV'de %100 futbol programına başladı. Rıdvan Dilmen, Rizespor -Fenerbahe karşılaşması sonunda açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamaları...

Rıdvan Dilmen: ''Ben penaltı vermezdim''

Eski futbolcu ve yorumcu Rıdvan Dilmen, Süper Lig'in başlaması ile birlikte NTV'de %100 futbol programına başladı. Rıdvan Dilmen, Rizespor -Fenerbahe karşılaşması sonunda açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamaları...

Rizespor - Fenerbahçe maçının ilk yarı sonrasında açıklamalarda bulunan Rıdvan Dilmen, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Dilmen, ''Oyun kuralları penaltı diyor. Oyuncu kuralı olarak konuşursam böyle penaltı vermem. Neden vermem; artık kolsuz defans oyuncu olmak zorundalar. Savunma oyuncusu böyle duramaz. Eline geldiği için verdi. Hakem gögüs gördü bence bu normal. Artık savunma oyuncusuna ekmek dahi vermeyecekler. Kural bu pozisyona penaltı diyor. Bu pozisyonları Rıdvan futbolcu olarak penaltı değil diyorum. Rıdvan yorumcu olarak penaltı diyorum.'' ifadelerini kullandı.

Penaltı pozisyonu hakkında açıklamalarına devam eden Dilmen, ''Şu anda Emre Belözoğlu'nun takımı oynamıyor. Bu takımda minimum 7 oyuncuyla yollarınızı ayırsanız niye gitti denmez. Thiam saman alevi gibi ama etkili olduğunu görüyoruz. Rize Boldrin'le daha çok etkili olmaya çalışıyor. Maçı izleyenlerin %90'ı Caner'in sola atacağını biliyordu. Oyun kuralları penaltı diyor ama ben böyle bir penaltıyı vermem. "Gökhan Akkan düşünmüyor mu akşam yatarken, 'Penaltı olsa kim atar' diye. Caner sol ayaklı, kalecinin soluna atacağını düşündü kaleci Gökhan. Caner gibi zeki oyuncuların gelip ayak içiyle geldiği sağ köşeye atması lazım."'' ifadelerini kullandı.

Maçtan önce Ali Koç ile konuşmasını anlatan Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe'nin moralli başladığını açıkladı. Dilmen, "Maçtan önce Ali Koç ile konuştum. Deplasmanda kaybettikleri maçlardan sonra sezon hep kötü gidermiş. Bu maçı hep daha farklı görmüş. Tabii moralli başlamak, 3 puanla başlamak ritm açısından önemli. Fenerbahçe'nin moralli başlaması önemliydi. Moralli başladı. 1-0 geriden gelip kısa sürede öne geçti. Kadro kalitesi önemli. Milyon eurolar harcamacaksınız. 10 üzerinden 10 oyuncudan çok, 10 üzerinden 7'lik geniş kadro şart. Sinan, Valencia, Ozan, Sosa... Burada 1. Kulübe avantajı, 2. Rize'de kadro zaafiyeti var. Duran topa döndüğü için maç, Abdullah ve Skoda değişikliği yanlış. Bir tarafta Tomas'ın yanlışları, Erol Hoca'nın kulübe avantajıyla sürekli sistem değişikliği yapmış oldu.'' ifadelerini kullandı.

Rıdvan Dilmen maç içinde yaşanan pozisyonları değerlendirdi. Dilmen, ikinci penaltı ve hakem hakkında açıklamar yaparak hakemi beğendiğini ifade etti. Dilmen, ''Frey alınmasın ama iki stoperin yanında üçüncü stoper gibi aynı. Son penaltı pozisyonu bana kalırsa %90 penaltıydı. Ben Arda Kardeşler'i beğendim. İkinci penaltıyı Türkiye'de kimse penaltıyı görmedi, Arda Kardeşler tam açıdaydı. Ben Rıdvan olarak vermem penaltıyı. Valencia öyle bir attı ki kendini "abarttı" dedim. İkinci penaltı pozisyonuna gelince Arda Kardeşler, tam açısını gördü. Dünyanın en gereksiz penaltısını yaptı Moroziuk. Bir futbolcu böyle yapmaz. Rıdvan'ım vermem penaltıyı, Dilmen'im veririm." ifadelerini kullandı.

İkinci yarı penaltı pozisyun hakkında açıklamalar yapan Rıdvan Dilmen, Moroziuk'un penaltı yaptığı pozisyonu da değerlendirdi. Dilmen, ''Bu pozisyonlara İngiltere'de asla penaltı verilmez. Bazen her şeyi kurallara göre yapmamak lazım, insanız yani. Ama kurallara göre de doğru bir penaltı. Kurala göre doğru ama her şeyi de kurala göre yapmayacaksın. Penaltı vermese, kimse 'penaltı' demezdi. Tekrarında 'Aaaa' diyecektik. VAR'da bir fotoğrafı yapıştıracaklardı el ağızda. Hakem o dirseğin ağza geldiğini de gördü. (Moroziuk) Doğal bir şekilde perdeleme yaptı. Buna kurallar doğallığına bakma penaltı diyor.'' ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler