Rıdvan Dilmen: "Fenerbahçe'nin radikal kararlar alması gerekiyor"

24.09.2018 - 15:33 | Son Güncellenme: 25.09.2018 - 02:55

Spor yorumcusu ve eski futbolcu Rıdvan Dilmen, NTV' de yayınlanan 100% Futbol programında Fenerbahçe-Beşiktaş derbisini değerlendirdi

Rıdvan Dilmen: "Fenerbahçe'nin radikal kararlar alması gerekiyor"

Spor yorumcusu ve eski futbolcu Rıdvan Dilmen, NTV' de yayınlanan %100 Futbol programında 1-1 biten Fenerbahçe-Beşiktaş derbisini değerlendirdi.

Dilmen'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Beşiktaş forvetsiz çıkıyor

3 tane orta saha ile oynuyor. Buçuklu orta saha ile oynamıyor. Forvetsiz oynuyor. Babel kenar oyuncusu, Quaresma kenar oyuncusu. Fenerbahçe klasik 4-3-2-1 oynuyor.

Şenol Güneş'in bütün hedefi, orta sahayı biraz daha sertleştirmek olmuş. O yüzden Atiba'nın ölüsüne bile razı olmuş. Cocu ise bütün planını kazanmak için kurmuş. Slimani, Ayew, Benzia sahada.  Yalnız Fenerbahçe'nin merkezi Beşiktaş'ın avantajına. Reyes ve Roman arkaya koşularda sıkıntı yaşayabilir.

Şenol hoca orta sahayı sert tutmak istedi

Şenol hoca mutlaka kazanmak isteyecektir ama beraberlikte hiç fena değil. Fenerbahçe için ise beraberlik korkunç değil ama kazanırsa durum üst sıralamada tamamen değişecek. Medel de olmadığı için orta sahayı sert tutmak istedi Şenol hoca ve bu yüzden Atiba'yı oynattığını düşünüyorum.

Karius tecrübeli bir kaleci. Fenerbahçe'de bence Volkan oynamalıydı

Karis, Şampiyonlar Ligi finali oynamış Liverpool'un kalecisinden bahsediyoruz. İlk sert maçına çıkıyor Türkiye'de ama tecrübeli bir kaleci. Harun da tecrübeli ama ben olsam Volkan'ı tercih ederdim. Bu tansiyonu düşürmek için Volkan'ı oynatırdım. 4 gol yemiş, demoralize olmuş bir kaleciyle başlıyor Fenerbahçe.

Beşiktaş korkak başladı

Beşiktaş beklediğimden de daha fazla korkak başladı. Pas yüzdesi iyi olmasına rağmen pas hatası yaptılar ve gergin başladılar. Bu da Fenerbahçe'ye özgüven verdi ve pozisyonlar bulmaya başladılar. Ayew'in net bir pozisyonu var, Hasan Ali'nin de direkten dönen şutu var. 3 tane kaleyi bulan şutu var Fenerbahçe'nin.

Fenerbahçe taçtan gol yedi

Fenerbahçe taçtan gol yedi. Şener ofsaytı bozmuş, Babel, Reyes'i alıyor dönüyor vuruyor golü atıyor. Tipik Babel golü, müthiş. Bu gol kötü oynayan Beşiktaş'a müthiş güven verdi. İki oyuncu değişikliği yapıp bu oyuna ortak olması lazım. Beşiktaş değişikliğe gitmez. Şu an hocanın tam istediği format oldu. Atiba ve Oğuzhan iyi değil. Lens iyi oynamıyor, Quaresma vasat. Kısaca vasat Beşiktaş 1-0 önde. 

Roman'ın bu sezon hiç sarı kartı yok

Neustadter'in sarı kartı yok. Stoperin sarı kartının olmadığı nerede görülmüş. Her maçta oynamış adam. Türkiye'nin en yumuşak savunması Fenerbahçe savunması. Böyle stoperlerle böyle ön liberolarla oynamak ne güzel. Havadan gelen bir topta stoper gidecek oraya (Babel'in golünde). 

 

Maç bitse de gitsek derdinde iki takımda

Bu iki takım hiçbir şey yapmadılar. Jailson son yarım saat yürüyor. Beşiktaş'a bakıyorum, şu maç bitse de gitsek derdinde. Fenerbahçe'de 11 raund oynamış ve maçın bitmesini bekliyor. Toplam 4 dakika uzatma verildi. Hakem de temiz gidiyor. VAR'a hiç başvurulmadı. 

Futbol adına üzücü bir maç

Fenerbahçe kötünün iyisiyken 1-0 geriye düştü. Beşiktaş kötünün iyisiyken 1-0 öne geçti. Çok tuhaf şeyler oldu bugün. Abdullah Avcı ve Terim'in mutlu olduğu bir hafta. Kalite anlamında çok düşük bir maç oldu, seyircileri bile susturdular. Canlı bir oyun olmadı futbol adına.

Hakem de güzel maç yönetti, idare etti

İki takım da bugün berbat oynadı. Beşiktaş sanki bir puan iyidir havasındaydı. Ne Beşiktaş Fener'i böyle yakalar, ne de Fenerbahçe Beşiktaş'ı böyle yakalar. Çok yoruldular ama maç oynamadan yoruldular. Hakemin de çok güzel yönettiği ve idare ettiği bir maç oldu. Hakem de sıkıldı artık maçtan. 

Atiba en son 13 Nisan da maç oynamış

Atiba en son 13 nisan da maç oynamış. Bu akşam 94 dakika derbide ayakta kalıyor ve hiç sırıtmadı. Çünkü Atiba gibi herkes yürüdü maçta. Atiba iyi oynadı demiyorum, bugün herkes kötüydü. Taktiksel olarak son derece düşük bir maç oynadı iki takım. Beşiktaş daha avantajlı tabii. 11 puana ulaştı ve zirve yarışında kaldı.

Fenerbahçe'de takımın kalitesini tartışırız ama

Fenerbahçe'de takımın kalitesini tartışırız ama 5.5 ay sonra oynayan Atiba sırıtmıyorsa, Hasan Ali ön plana çıkıyorsa bazı kararlar alınabilir.

Benzia bazen basit oynaması gerekir

Benzia'nın bazen basit oynaması gerekiyor. Özellikle içerdeki maçlarda iyi iş yapacağı aşikardır. Slimani ise son yıllarda gelen kötünün iyisi. Reyes, Fenerbahçe kalibresinde bir oyuncu değil.

Fenerbahçe radikal karar alması gerekiyor

Mutlak bir şekilde Fenerbahçe'nin radikal bir değişikliğe gitmesi gerekiyor. Mutlak surette hafta sonu bir hamle yapması gerekiyor. Çünkü yarıştan baya koptu Fenerbahçe.

Fenerbahçe'nin bir şeyi değiştirmesi lazım

Fenerbahçe'nin bir şeyi değiştirmesi lazım. 11 oyuncu değişmeyeceğine göre teknik kadro değişmeli. Ama sadece Cocu değil Comolli de.

Bence Cocu ile devam edilmemeli. Böyle bir karar alınması gerekiyor. Fenerbahçe'nin bu yıl en başarılı olduğu şey taraftarı. 

Bugün iki oyuncu barajı geçti. Biri Hasan Ali diğeri Babel.

Ali bey de bundan sonra stadı dolduramaz ama

Ali Koç da stadı dolduramaz artık. Ali Koç'un kredisi halen var ama stadı doldurma kredisi kalmadı. Derbiler dışında bir daha bu kadar seyirci gelmez. Hiç duyum falan da almadım sadece kendi düşüncemi söylüyorum. Ha olsa da söylemem hoca konusunda.

Daha kompakt oynatan bir hoca bir hava getirebilir

Fenerbahçe mayıs ayında falan şampiyonluk yarışında uzaklaşır. Bence denemesi lazım Ali Koç'un.  Daha kompakt oynatan bir hoca bir hava getirebilir. Fenerbahçe geçen yıl büküyordu rakibi.

En iyi top oynayan takım Başakşehir

Şu an ligimizde en iyi top oynayan takım Başakşehir. Şu anda zaten zirvedeler.

Futbolu katlettiniz diye 0 puan veririm

Yetkili olsam iki takıma da 1 puan vermem. Futbolu katlettiniz diye 0 puan veririm. İnsanların hayatından 1,5 saat götürdüler.

Hasan Ali Kaldırım müthiş oynadı

Hasan Ali Kaldırım müthiş oynadı, isyan etti. Ben, Hasan Ali Kaldırım'ın yerinde olsam bu maçtan sonra kendimle gurur duyardım.

Senin için hazırladığımız haberler