Rıdvan Dilmen: ''Skandal bir karar''

Ali Bozkurt
05.12.2021 - 19:08 | Son Güncellenme: 05.12.2021 - 21:41

Rıdvan Dilmen TRT Spor’da Yüzde Yüz Futbol programında Fenerbahçe - Çaykur Rizespor maçını değerlendirdi. İşte Dilmen'in Fenerbahçe - Çaykur Rizespor maçı yorumları...

Rıdvan Dilmen: ''Skandal bir karar''

AJANSSPOR HABER

Süper Lig’in 15. hafta mücadelesinde Fenerbahçe kendi evinde Çaykur Rizespor'u konuk etti. Eski futbolcu ve yorumcu Rıdvan Dilmen TRT Spor ekranlarında maçın ilk yarısı ve ikinci yarısı hakkında yorumlarda bulundu. İşte Dilmen'in yorumları...

''Real Madrid'de bile bu kadar diri değildi''

Karşılaşmanın ilk yarısını değerlendiren Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe'nin performansını beğendiğini ve Mesut'un kuvvetlendiğini açıkladı. Dilmen,"Mesut'un bireysel kuvveti gelişiyor. Omuz omuza pozisyonlarda Real Madrid'de bile bu kadar diri değildi. Artık daha temaslı oynuyor ve mağlup olmuyor. Takımdaki tek aksayan oyuncu Osayi-Samuel. Crespo oyundan çıkmalı, sarı kartı var. Oynadığı oyunu 3 haftadır çok beğeniyorum. Fenerbahçe'nin hücum kalitesini beğendim, ilk yarıdan zevk aldım. İlk 25 dakikadaki Fenerbahçe'yi beğendim. Hücum kalitesini beğendim. Rizespor maça ortak olmak istedi ve tehlikeli akınlar yaptı. Zorbay Küçük'ün maç yönetiminden de zevk aldım. Bence 3 büyükler ikincilik yarışına başladı.'' yorumlarında bulundu.

''Mesut Özil ile Pereira ilk mutlu''

Fenerbahçe - Rizespor maçının sona ermesinden hemen sonra TRT Spor'da açıklamalarda bulunan Rıdvan Dilmen, ikinci yarıyı ve Fenerbahçe'nin kadrosunu değerlendirdi. Dilmen, ''Sezonlar gelir geçer. Yapılanmaya baktığımız zaman uzun vadede Fenerbahçe'nin bir anda bu ligi 2-3 sene forse edeceğini düşünenlerdenim. Puanı, bana göre kalitesinin altında. İyi bir kadro var. Ferdi Kadıoğlu için kim devreye giriyorsa girsin ve Milli Takım'a kazandırılsın, Milli Takım için joker oyuncu olur, hem de oynadığı mevkinin hakkını verir. Hemen hemen ilk kez Mesut Özil ile Pereira'nın mutlu bir şekilde maçı bitirdiklerini gördüm. Bugün hakemi hayranlıkla izledim. Babasından dolayı çok laf söyleyen oldu. Babası Galatasaray'da futbol oynayacak kadar büyük futbolcuydu. Zorbay hoca iyi bir çıkış yaptı ve çapraz bağları kopardı,düşüş yaşadı. Bu maç onun için çok önemliydi. Performansında büyük güven kayması vardı ve onu toparladı gibi düşünüyorum. Bir iki küçük hatası olabilir ama aferim fiziğini de iyi toparlamış.'' yorumlarını yaptı.

''Skandal bir karar''

Galatasaray maçında verilen penaltıyı değerlendiren Rıdvan Dilmen, ''Dün skandal kararı gördünüz, bir tane pozisyonda çağırıyor, birinde çağırmıyor. Cüneyt hoca gibi hakemler artık bir şey yok demelidir. Bahattin Şimşek ile Cüneyt Çakır uyum sorunu yaşayan kişiler bunları birleştirmeyin. Kaldı ki sen çaylak hakem değilsin. Uymayacaksın kardeşim. Sana göre penaltı değilse vermeyeceksin ki kimseye göre penaltı değildi. 2022'de FIFA yardımcı hakemliği kaldırıyor ve yapay zeka verecek. Yapay zeka ile geliyor. Geçen günki gibi 5 maç yöneten hakem yandı artık yönetemez. 53 penaltının 24'ü de VAR'dan verilmiş. Ya siz ne iş yaparsınız? Tembelleştiler artık. Benden değil, VAR'dan demek için mi? MHK gerekirse bu tembelleşen hakemlere gerekirse maç vermeyeceksin. Gerekirse VAR kayıtları açıklanmaması doğrudur ama MHK Başkanı eğer maç seyrediyorsa gidip bakmalıdır. VAR'da ne konuşuyorlar, merak etmiyorlar mı? Hakem görmeyebilir ama cin gibi bakarken görmüyor musun? Sen 1.5 dakikada penaltı veriyorsan o tuhaftır. Sen penaltı arıyorsun o zaman orada. Ben şimdi Şampiyonlar Ligi hakemiyim nereden çıktı bu Anadolu maçı demeye hakları yok. Küçük göremezler, isim vermek istemiyorum ama bunu görürseniz ceza vereceksiniz. '' yorumlarını yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler