Rıdvan Dilmen Trabzonspor - Galatasaray maçını değerlendirdi

18.03.2017 - 21:12 | Son Güncellenme: 18.03.2017 - 21:12

Ntv Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, Trabzonspor - Galatasaray maçını değerlendirdi.

"Trabzonspor bunu başardı..."

Trabzon'a şahane bir stad yapılmış gerçekten. Zemini çok güzel, tahmin ediyorum ileride daha da iyi olacak. Trabzonspor ligin 2. yarısında lider topladığı puanlarla. Bir seri yakalamaları gerekiyordu ve bunu başardılar.

"Trabzonspor hem koşarak hem de..."

Trabzonspor hem koşarak hem de iyi oynayarak kazanmaya çalıştı. Galatasaray ise sadece koşarak kazanmaya çalışıyor. Sadece koşmak önemli değil, futbol oynamak önemli. Dediklerimden koşmak, mücadele etmek önemli değil çıkarılmasın. Ancak doğru futbolu oynamazsan kazanamazsın.

"Bunların aynı anda olması zor..."

Yeni teknik direktörler geldiğinde değişiklikler yapabilir. Ancak Tudor hem taktik olarak, hem mentalite olarak, hem de antreman sistemini değiştirmeye çalıştı. Bunların aynı anda olması çok zor.

"Bu şekilde şampiyonluk yarışında olamazsınız..."

Bir tarafta ligin bitmesine haftalar varken sezon sonu gideceğini açıklayan bir teknik direktör (Advocaat), Aynı şekilde diğer tarafta sezon sonu gideceği belli olan takımın forveti, (Podolski) bu şekilde şampiyonluk yarışında olamazsınız.

"Galatasaray'da koşu mesafeleri arttı ancak..."

Galatasaray'da  koşu mesafeleri artmış olabilir. Ancak aynı şekilde puanlar düştü. Sen takımına önce doğru futbolu oynatmalısın. Oyuncularını doğru yerlerinde oynatıp, elindeki kadroya göre sistemini kurmalısın.

"Sen Conte'nin yaptığını yapamazsın..."

Sen Conte'ni Chelsea'de uyguladığı taktiği bu takıma getiremezsin. Elindeki oyunculara göre hareket etmelisin. Onların elinde dünya yıldızları var, bu sisteme uygun. O zaman televizyonu açıp bakalım, hangi takımlar iyi futbol oynuyor, onların sistemini kopyalayalım. Bu şekilde olmaz.

"Galatasaray taraftarı yıllar sonra..."

 Galatasaray taraftarları heralde yıllar sonra 10 kişiyle defans yaptıran bir hoca gördü. 2-0 mağlup olan bir takım hem Tolga hem Selçukla oynar mı? Aynı şekilde Konyaspor karşısında geride olan bir takım Josef ve Mehmet Topal ile oynar mı? Ama diğer tarafa bakıyoruz Olympiakos karşısında 10 kişi kalan Beşiktaş, Oğuzhan'ı sahada tuttu. Şenol Güneş de yapardı, alırdı Gökhan İnler'i, Necip'i orta sahaya yapardı aynısını.

"Futbol detaylarla oynanmaz..."

Futbol her zaman detaylarla oynanmaz. Kaliteli oyuncuların varsa hücum oynatacaksın, önde oynatacaksın. Fazla detaylara girmeyeceksin. Tudor, takım taç atarken, yan pas yaparken kenarda sürekli taktik verme peşinde. Biraz da takıma hücuma çıkma adına taktikler vermeli.

"Sneijder'in ölüsünü sahada tutardım"

Sezonda 10 gol, 10 asist yapan Yasin, bir anda sağ bek oldu. Gerçekten ilginç. Sneijder en kritik anlarda kenara alındı. Ben olsam Sneijder'in ölüsünü sahada tutardım.

AYRINTILAR DEVAM EDECEK...

Senin için hazırladığımız haberler