Rio'da 7 madalyanın üzerine çıkmayı hedefliyorlar

24.11.2015 - 11:47 | Son Güncellenme: 24.11.2015 - 11:47

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk, 2011 Londra Paralimpik Oyunlarında 7 madalya kazandıklarını anımsatarak, 2016 Rio Paralimpik Oyunlarında hedeflerinin bunu geçmek olduğunu belirtti.

Uztürk, yaptığı açıklamada, paralimpik olması nedeniyle son iki ay içinde bünyelerine dahil ettikleri tekerlekli sandalye eskrim ve tekerlekli sandalye curling branşlarıyla TBESF'de toplam 18 spor dalı olduğunu söyledi.

Bunlardan 15 tanesinin paralimpik branşlar olduğunu belirten Uztürk, göreve geldiği geçen mart ayından bu yana yurt dışındaki organizasyonlara bütün milli takımları gönderme konusunda büyük gayret sarf ettiklerini ifade etti.

Bu organizasyonların hepsinin 2016 Rio Paralimpik Oyunlarına katılma hakkını elde edebilmek için kota müsabakaları olduğunu anlatan Uztürk, "Dolayısıyla 47 kez milli takımlarımızı yurt dışına gönderdik. Şu anda kesinleşmiş resmi olarak ulaştığımız kota sayısı 28 ama bu sayının 40 civarında gerçekleşeceğine inanıyoruz. Çünkü 2011 Londra Paralimpik Oyunları'na 43 sporcuyla iştirak etmiştik ve 7 madalya kazanmıştık. 2016 Rio bu anlamda bizim bu hedefi aşmamıza inandığımız bir baraj. Dolayısıyla çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz" diye konuştu.

Uztürk, bunun işaretlerini şu ana kadar katıldıkları uluslararası organizasyonlarda gördüklerini vurgulayarak, altın bekledikleri branşlar olduğunu dile getirdi.

- "2016 yılına borçsuz girmenin çalışmasını sürdürüyoruz"
Olağanüstü seçimle gelmenin dezavantajlarını yaşadıklarını anlatan Uztürk, yönetime geldiklerinde federasyonun çeşitli kurumlara, şirketlere, kulüplere ve hakemlere yaklaşık 3 milyon 200 bin lira borcu olduğunu bildirdi.

Bugün bu borcun 500 bin liraya indirmenin mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayan Uztürk, "2016 yılına borçsuz girmenin çalışmasını sürdürüyoruz. Bu safhaya gelmemiz kolay olmadı. Bir taraftan da yaptığımız tüm organizasyonların, faaliyetlerin bütün giderlerini peşin olarak ödeyebiliyoruz. İnşallah 2016'da borçları ödeyip, Rio'dan da güzel sonuçlarla dönersek görevimizi layıkıyla yerine getirmiş olacağız" ifadelerini kullandı.

Uztürk, TBESF'nin önümüzdeki günlerde Spor Genel Müdürlüğü'nün verdiği desteklerle ihtiyacı olan milli takım oyuncuları başta olmak üzere sporcuların spor sandalyesine kavuşacağı müjdesini verdi.

Antrenörler nezdinde yürütülen engelli sporcu tarayışının devam ettiğini anlatan Uztürk, sözlerini şöyle tamamladı:

"Biz de bu sporcu kardeşlerimizi yarışmacı kategorisine yükseltebilmek için takip ediyoruz. Önemli bir proje bu. Bir diğer proje de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile görüşmeleri başlattık. Kulüplerimizin özel rehabilitasyon merkezi statüsüne kavuşturulması çalışması. Bakanlık bu konuda ekip de oluşturdu. Bu ekiple çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

Senin için hazırladığımız haberler