Rıza Çalımbay: “Ülke puanı açısından kazanmalıyız”

28.07.2021 - 17:41 | Son Güncellenme: 28.07.2021 - 17:48

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Petrocub ile oynayacakları Avrupa Konferans Ligi 2. Ön Eleme Turu rövanş maçı öncesi ülke puanına dikkat çekti.

Rıza Çalımbay: “Ülke puanı açısından kazanmalıyız”

AJANSSPOR-HABER

Avrupa Konferans Ligi 2. Ön Eleme Turu rövanş maçında yarın sahasında Moldova ekibi Petrocub ile karşılaşacak olan DG Sivasspor’da teknik direktör Rıza Çalımbay basın toplantısı düzenledi. Deplasmanda 1-0 kazandıkları karşılaşmanın rövanşı öncesi konuşan Çalımbay, “Taraftar ve Sivasspor’umuz için ve Türkiye’nin puanı açısından çok önemli bir maça gittik. Oradaki ilk maçımızı 1-0 kazandık. Bu maçın ilk yarısıydı, ikinci yarısında yarın kendi sahamızda oynayacağız” dedi.

 

'Petrocub'u ciddiye almazsak sıkıntı yaşarız'

Tecrübeli teknik adam şöyle devam etti: “Kolay bir rakip değil, gerçekten çok mücadele eden ve disiplinli bir takım. Eğer iyi konsantre olmazsak, oyunun içinde kalmazsak, çok sıkıntılar yaşayabiliriz. Onun için ilk maçta nasıl disiplinli oynadıysak, aynı şekilde oynamamız gerekiyor, hatta daha üstüne çıkmamız gerekiyor. En büyük avantajlarımızdan bir tanesi de taraftarımızla maçı oynamak.”

 

Çalımbay: Geçen sezon Avrupa'da çok şanssızdık

Geçen sezon Avrupa kupalarına şanssızlık yaşayarak veda ettiklerini hatırlatan Çalımbay, “Kadro ve sakatlıklar açısından büyük sıkıntılar yaşadık. İstediğimiz şekilde bitiremedik, çünkü baktığımız zaman rahatlıkla çıkabileceğimiz bir gruptu. Ama maalesef bazı aksiliklerden dolayı olmadı. İnşallah bu sene bunu telafi etmeye çalışacağız. Turu geçersek çok çalışacağız” ifadelerini kullandı.

 

Sivasspor'un Petrocub maçı öncesi eksikleri

Rıza Çalımbay, ilk maçtaki kadroyu değiştirmek istemediğini belirterek, “Isaac Cofie sakatlığı nedeniyle 2 hafta sahalardan uzak kalacak. Onun dışında eksiğimiz yok. Max Gradel, Tokyo Olimpiyatları'nda ülkesinin takımında yer alıyor. Erdoğan Yeşilyurt ameliyat oldu. Aaron Appindangoye ve Samba Camara’nın da sakatlığı devam ediyor” dedi.

 

'Herkes elinden geleni yapacak'

Rıza Çalımbay, açıklamalarını şu sözlerle noktalandırdı: “Arkadaşlarıma güveniyorum, herkes elinden geleni yapacak ve kazanmak için bütün gayreti göstereceğiz. İlk maçın 1-0 bitmesi önemli ama artık eskisi gibi değil, orada kazanınca avantajlı oluyorduk. Onun için onu düşünerek kazanmak için oynayacağız, Futbol prensibimde deplasmanda ve içeride de rakip kim olursa olsun galibiyeti oynayan bir oyun oynatıyorum. Aynısı olacak. İnşallah iyi bir şekilde bitireceğiz.”

Muammer Yıldırım'ın taraftar heyecanı

Sivasspor’un tecrübeli kalecisi Muammer Yıldırım da, “Bu maç hem bizim hem de ülkemiz için çok önemli. Puanlara ihtiyacımız var. Avantajı elde ettik. İkinci maçta da iyi konsantre olup kazanmak istiyoruz. Yarın ilk defa taraftarlarımızla buluşacağız, heyecanlıyız. Kazanarak turu atlayıp onlara da armağan etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler