Rıza Çalımbay: Fenerbahçe maçında yere yatalım diye bir düşüncemiz olmadı

13.09.2021 - 18:03 | Son Güncellenme: 13.09.2021 - 18:19

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Fenerbahçe maçını değerlendirirken Serdar Aziz ile ne konuştuğunu da anlattı. İşte detaylar...

Rıza Çalımbay: Fenerbahçe maçında yere yatalım diye bir düşüncemiz olmadı

AJANSSPOR-HABER

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay özellikle topun oyunda kalma süresi ile tartışma yaratan Fenerbahçe maçını yorumladı. Radyospor'daki Spor Kazanı programında Özgür Sancar'a konuşan deneyimli çalıştırıcı, "Fenerbahçe maçı bizim için iyi bir sınav oldu" dedi.

 

'Fenerbahçe güçlü bir takım kurdu'

Çalımbay şöyle devam etti: "Fenerbahçe 3 maçta 9 puan aldı. Yeni bir sistemle oynuyorlar. Güçlü bir takım kuruldu. Alternatifi bol bir kadro olmuş. En önemlisi taraftarları da olmasıydı. Bizim kendi sahamızdaki maçlara göre inanılmaz bir taraftar desteği vardı. Bu nedenle maç zor geçecekti."

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'den TFF'ye hakem çağrısı: Endişe verici!
Habere Git

'Katı savunma yapalım demedik'

Oyunu sık sık durdurdukları eleştirisini de yanıtlayan Sivasspor Teknik Direktörü, "Bizim gayemiz her maçta galibiyet için oynamak. Fenerbahçe maçında da öyle oldu. Oyun bayağı durdu. Sakatlıklar oldu. Biz katı savunma yapalım, yere yatalım diye bir şey düşünmedik. Bu aklımızdan bile geçmedi. Amacımız puan veya puanlar almaktı" dedi. 

'Serdar Aziz mecburen oynadı'

Maç içinde yaşadığı bir diyaloğu anlatan Çalımbay, "Serdar Aziz ile konuştuğumda durumuna üzüldüm. Mecburen oynadı. Çarpışmıştı, başı ağrıyordu. Ama oynamayacak kadar kötü değildi. Fedakarlık yaptı ve oynadı. Ben sadece kendisine durumunu sordum" bilgisini paylaştı. 

'Fenerbahçe maçı 3 ihtimalliydi'

Rıza Çalımbay şunları söyledi: "İkinci yarı hem bizim hem de Fenerbahçe'nin atakları oldu. Ofsayt pozisyonu vardı. Önemli olan ligin başında buralarda puan toplamak. Asıl hedefimiz bundan sonraki maçlarımız. Antep, Malatya maçları çok önemli. Kendi sahamızdaki maçları çok önemsiyoruz. Fenerbahçe maçı 3 ihtimalliydi ama iç saha başka.

'Sakatlıklar olmasa Kopenhag'la kafa kafaya oynardık'

Takımımızda çok yorgunluklar ve sakatlıklar oldu. Konferans Ligi yorucu oldu. Zorlu maçlar oynadık. Arkadaşlarımızdaki yorgunluğu gördük. Göztepe maçında 2-1 öndeydik, 10 kişi kalınca da oyunculara yük bindi. Kopenhag maçında 4 stoperimiz de sakattı. Yoksa kafa kafaya oynardık. Öyle düşünüyorum.

'Sivasspor'un ülke puanına katkısı önemli'

2 senedir Avrupa kupalarında olmamız başarı. Ülke puanına da katkı yapmak önemli. Büyük takımların bunları yapması normal ama Anadolu'dan bir takımın ülke puanına katkıda bulunması çok değerli diye düşünüyorum."

Senin için hazırladığımız haberler