Rıza Kayaalp’in hedefi artık Olimpiyat!

25.04.2021 - 00:13 | Son Güncellenme: 25.04.2021 - 00:18

Milli güreşçi Rıza Kayaalp, 10. kez Avrupa şampiyonluğuna ulaştığı için çok mutlu olduğunu söylerken, hedef olarak 2020 Tokyo Olimpiyatları’nı işaret etti.

Rıza Kayaalp’in hedefi artık Olimpiyat!

AJANSSPOR-HABER

Rıza Kayaalp, Polonya'nın başkenti Varşova'da gerçekleştirilen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil 130 kilo finalinde Gürcü Iakobi Kajaia'yı 3-1 yenerek altın madalya elde etti. Güreşteki gururumuz, "Allah'a şükürler olsun, 10. kez Avrupa şampiyonluğumu ülkeme, halkıma yaşatmak nasip oldu" dedi.

'Kovid sürecinde zor oldu'

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle zorlu bir sürecin yaşandığına işaret eden Kayaalp, "Zor bir yıl geçirdik. Ardından çalışıp, formumuzu tekrar bulup, önemli rakiplerle güreşip 11. final ve 10. Avrupa şampiyonluğunu elde etmek kolay olmadı. Ama şükürler olsun içimizdeki kazanma arzusu sayesinde bunu başardık" diye konuştu.

'Tek eksiğim olimpiyat madalyası'

Tek eksiğinin olimpiyat altın madalyası olduğunu dile getiren milli sporcu, "Bu şampiyonluk, benim için de büyük moral oldu. Olimpiyat yolunda emin adımlarla, eksiklerimi gidererek çalışmaya devam edeceğim" ifadelerini kullandı.

'Şampiyonluğu ülkeme kazandırdım'

Rıza Kayaalp, 10. Avrupa şampiyonluğuyla ilgili şunları kaydetti: "İlk gün rakiplerimi kolay geçtim. Finalin bir gün sonra olması benim için biraz daha zorlayıcı oluyor. Çünkü yorgunluk bir gün sonra çıkıyor ama finalde de zorlu mücadelenin ardından bu şampiyonluğu ülkeme kazandırmış oldum."

Senin için hazırladığımız haberler