Rize çayı Aslan'a acı geldi

19.03.2021 - 20:13 | Son Güncellenme: 20.03.2021 - 12:15

Galatasaray haberleri... Süper Lig'in 31. hafta mücadelesinde Galatasaray, sahasında Çaykur Rizespor ile karşı karşıya geldi. Kırmızı kartlar, penaltılar ve 7 golün olduğu maçta kazanan Çaykur Riespor oldu. Peki Galatasaray - Çaykur Rizespor maçı kaç kaç bitti, golleri kim attı? İşte Galatasaray - Çaykur Rizespor maç sonucu, goller ve karşılaşmadan detaylar...

Rize çayı Aslan'a acı geldi

AJANSSPOR-HABER

Süper Lig'in 31. hafta mücadelesinde Galatasaray, Beşiktaş-Fenerbahçe maçı öncesi karşılaştığı Çaykur Rizespor'a sahasında 4-3 kaybetti ve şampiyonluk yolunda ağır bir yara aldı. Sarı-kırmızılı takım, 17 yıl sonra evinde Rizespor'a kaybetti. Karadeniz ekibine 4-3 yenilen Galatasaray, Nisan 2014'teki Kasımpaşa maçından (0-4) bu yana ilk kez Süper Lig'de oynadığı bir iç saha karşılaşmasında 4 gol yedi. Rizespor ise Bülent Uygun ile çıktığı 2 maçtan da sahadan galibiyetle ayrıldı. Ayrıca, Bülent Uygun, Süper Lig kariyerinde Galatasaray'ı deplasmanda ilk kez mağlup etti. 

Galatasaray son 4 maçta 4 puan aldı 8 puan kaybetti:

  • Ankaragücü 2-1 Galatasaray
  • Galatasaray 2-2 Sivasspor
  • Kayserispor 0-3 Galatasaray
  • Galatasaray 3-4 Çaykur Rizespor

Sarı-kırmızılı takımın gollerini 14. dakikada DeAndre Yedlin, 31. dakikada Emre Akbaba ve 74. dakikada kendi kalesine Meriah kaydetti.

Çaykur Rizespor'un gollerini ise 2. dakikada Braian Samudio, 41. dakikada Fernando Boldrin, 54. dakikada penaltıdan Milan Skoda ve 90+3. dakikada Fernando attı.

Aslan'da sarı kart gören Marcao, Christian Luyindama ve çift sarı karttan kırmızı kart gören DeAndre Yedlin cezalı duruma düştü. Bu üç oyuncu da gelecek hafta oynanacak olan Hatayspor maçında forma giyemeyecek. 

Öte yandan sarı-kırmızılı takım bu sezon sahasında ilk kez bir maçta kalesinde 3 ve üzeri gol gördü.

Bu sonuçla Galatasaray 61 puanl ikinci, Çaykur Rizespor ise 34 puanla on ikinci ırada yer aldı. 

Maçtan dakikalar (İlk yarı)

Süper Lig'in 31. haftasında Galatasaray ile Çaykur Rizespor arasında oynanan maçın ilk yarısı 2-2 sona erdi.

2. dakikada Çaykur Rizespor 1-0 öne geçti. Saracchi'nin soldan kullandığı taç atışında savunmada Luyindama'nın kontrol edemediği topu kapan Samudio, ceza sahasında kaleci Muslera ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda meşin yuvarlağı aşırtma bir vuruşla ağlara yolladı.

14. dakikada Galatasaray beraberliği sağladı. Emre Kılınç'ın sağ taraftan kullandığı serbest atışta ceza sahasında Talbi'nin kafayla uzaklaştırmaya çalıştığı top penaltı noktası üzerindeki Yedlin'in önünde kaldı. Bu futbolcunun sert şutunda, kaleci Gökhan Akkan'ın müdahalesine rağmen top ağlara gitti: 1-1

31. dakikada Galatasaray, skoru 2-1 yaptı. Emre Kılınç'ın pasıyla topla buluşan Emre Akbaba, ceza sahası dışından attığı sert şutta meşin yuvarlağı filelere gönderdi.

37. dakikada Falcao'nun ceza yayı önünden kullandığı serbest vuruşta, kaleci Gökhan Akkan son anda topu kornere çeldi.

41. dakikada Çaykur Rizespor skora denge getirdi. Emre Kılınç'ın geri pasında savunmada Marcao'nun sektirdiği topu kontrol eden Boldrin, ceza sahasına girerek kaleci Muslera ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 2-2

Karşılaşmanın ilk yarısı, 2-2 tamamlandı.

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)

Süper Lig'in 31. haftasında Çaykur Rizespor, deplasmanda Galatasaray'ı 4-3 mağlup etti.


52. dakikada Çaykur Rizespor penaltı kazandı. Galatasaray ceza sahasındaki Samudio'nun kafa vuruşunda, Yedlin'in topa elle müdahale ettiği gerekçesiyle hakem Volkan Bayarslan, penaltı noktasını gösterdi. 54'üncü dakikada penaltıyı kullanan Skoda, meşin yuvarlağı kaleci Muslera'nın sağından ağlarla buluşturdu: 2-3


60. dakikada Onyekuru'nun pasıyla Çaykur Rizespor ceza sahası önünde topla buluşan Kerem Aktürkoğlu'nun şutunda, meşin yuvarlak kaleci Gökhan Akkan'da kaldı.

74. dakikada Galatasaray beraberliği yakaladı. Feghouli'nin Çaykur Rizespor savunmasının arkasına gönderdiği topu Onyekuru kontrol etmek istedi, bu sırada tehlikeyi önlemek isteyen Meriah'ın ters vuruşunda, meşin yuvarlak Çaykur Rizespor ağlarına gitti: 3-3


90+3. dakikada Çaykur Rizespor bir kez daha öne geçti. Sağ kanattan gelişen atakta Boldrin, Michalak'a pasını verdi. Michalak da uygun durumdaki Fernando'ya pasını gönderdi. Kaleci Muslera ile karşı karşıya kalan Fernando'nun sol çaprazdan ayak içiyle yaptığı vuruşta, top köşeden ağlarla buluştu: 3-4


90+5. dakikada konuk ekibin hızlı gelişen atağında Fernando, Galatasaray ceza yayı önüne hareketlenen Sabo'ya pasını gönderdi. Sabo'nun topun gelişine vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Muslera'dan döndü. Boşta kalan topu savunma uzaklaştırdı.


90+11. dakikada Feghouli'nin pasıyla Çaykur Rizespor ceza sahası önünde topla buluşan Ryan Babel, dönerek meşin yuvarlağa çok sert vurdu. Kaleci Tarık Çetin sağına yatarak meşin yuvarlağı son anda kornere çeldi.

Karşılaşma, konuk ekibin 4-3 üstünlüğüyle sona erdi.

Maçtan detaylar

Stat: Türk Telekom


Hakemler: Volkan Bayarslan, Serkan Olguncan, Ali Saygın Ögel


Galatasaray: Muslera, Yedlin, Luyindama, Marcao, Saracchi, Etebo, Emre Kılınç (Dk. 57 Onyekuru), Gedson Fernandes (Dk. 71 Feghouli), Emre Akbaba (Dk. 57 Kerem Aktürkoğlu), Mustafa Muhammed (Dk. 71 Arda Turan), Falcao (Dk. 88 Ryan Babel)


Çaykur Rizespor: Gökhan Akkan (Dk. 72 Tarık Çetin), Moroziuk, Selim Ay (Dk. 61 Meriah), Talbi, İsmail Köybaşı, Dokovic, Baiano (Dk. 89 Fernando), Sabo, Samudio (Dk. 89 Abdullah Durak), Boldrin, Skoda (Dk. 61 Michalak)


Goller: Dk. 2 Samudio, Dk. 41 Boldrin, Dk. 54 Skoda (Penaltıdan), Dk. 90+3 Fernando (Çaykur Rizespor), Dk. 14 Yedlin, Dk. 31 Emre Akbaba, Dk. 74 Meriah (Kendi kalesine) (Galatasaray)


Kırmızı kart: Dk. 79 Yedlin (Galatasaray)


Sarı kartlar: Dk. 35 Selim Ay, Dk. 45+1 Moroziuk (Çaykur Rizespor), Dk. 45+3 Luyindama, Dk. 87 Marcao (Galatasaray)

Galatasaray evinde 11 maç sonra kaybetti

Süper Lig’in 31. haftasında Galatasaray Türk Telekom Stadyumu’nda karşılaştığı Rizespor’a 4-3 mağlup oldu. Bu sonuçla sarı-kırmızılıların ligde iç sahadaki yenilmezliği sona erdi. Bu mücadele öncesinde Cimbom son olarak Alanyaspor’a yenilmiş, daha sonra oynadığı 11 karşılaşmada da 8 galibiyet, 3 beraberlik almıştı.

Galatasaray ligde sahasında son iki maçta da kazanamıyor. Sarı-kırmızılılar Rizespor dışında Sivasspor ile de 2-2 berabere kalmıştı. Aslan evindeki son galibiyetini BB Erzurumspor karşısında almıştı.

Emre Akbaba’nın bu sezonki 2. golü

Süper Lig’in 31. haftasında Galatasaray sahasında Rizespor ile karşılaşırken, sarı-kırmızılılarda Emre Akbaba takımın ikinci golünü kaydetti. Akbaba müsabakanın 31. dakikasında uzaktan şık bir gol kaydetti. 28 yaşındaki futbolcu, bu sezonki ikinci gol sevincini yaşarken, ilk golünü de 6-1’lik Denizlispor mücadelesinde atmıştı.

Karşılaşmaya 11’de başlayan Emre Akbaba 57. dakikada yerini Kerem Aktürkoğlu’na bıraktı.

Arda Turan, ligde 200. maçına çıktı

Karşılaşmanın ikinci yarısında Gedson Fernandes'in yerine oyuna dahil olan Arda Turan, Süper Lig'de 200. maçına çıktı.

Tecrübeli futbolcu, lig kariyerinde Galatasaray'ın yanı sıra Manisaspor ve Medipol Başakşehir formalarını giydi.

Süper Lig'de bir kez şampiyonluk sevinci yaşayan Arda Turan, toplamda 35 gol attı.

Gökhan Akkan sakatlandı

Çaykur Rizespor kalecisi Gökhan Akkan, belinden yaşadığı sakatlık nedeniyle maça devam edemedi.

Tecrübeli kalecinin yerine karşılaşmanın 72. dakikasında Tarık Çetin oyuna dahil oldu.

Senin için hazırladığımız haberler