Kayserispor - Çaykur Rizespor: 1-1 (MAÇ SONUCU - ÖZET)

Akın Ungan
15.04.2022 - 22:08 | Son Güncellenme: 15.04.2022 - 22:34

Kayserispor ile Çaykur Rizespor karşılaştı. Maçı Çaykur Rizespor 1-1 kazandı. Rizespor, bu sonuç ile puanını 30 yaparken, Kayserispor'un puanı ise 42 oldu.

Kayserispor - Çaykur Rizespor: 1-1 (MAÇ SONUCU - ÖZET)

AJANSSPOR HABER

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Kayserispor ile Çaykur Rizespor karşı karşıya geldi. Zorlu mücadelede kazanan çıkmadı. Kadir Has Şehir Stadı'nda oynanan maç 1-1 beraberlikle sonuçlandı.

İlk yarı başladığı gibi bitti

İki tarafın da karşılıklı olarak kaçırdığı pozisyonlarla beraber ilk yarıda gol sesi çıkmadı. Başladığı skor ile tamamlanan devrede taraflar soyunma odasına hocalarından yeni taktikleri almak için gitti.

İkinci devre hareketli

İlk devresi 0-0 biten maçta takımlar ikinci yarıya hızlı başladı. İlk yarıdaki gibi karşılıklı pozisyonların bulunduğu karşılaşmada ilk gol 67. dakikada geldi.

Oyuna girdi golünü attı

Maçın 67. dakikasında Pappis Cisse'nin yerine oyuna dahil olan Pohjanpalo, birkaç saniye sonra topu ağlara yolladı. Oyuna henüz giren Pohjanpalo, kaleci Lung'un müdahalesi sonrası Mert'e çarpan topu önünde buldu ve boş kaleye göndererek, takımını 1-0 öne geçirdi.

10 dakika sürdü

Ev sahibi ekip Kayserispor, Emrah Başsan ile eşitliği sağladı. Rizespor'un golünden 10 dakika sonra sahneye çıkan Emrah, Ramazan Civelek'in arka direğe doğru dönderdiği topa gelişine vurdu ve kalecinin üstünden filelerle buluşturdu.

Maçın ardından ligdeki durum

Kayserispor, evinde Rizespor ile berabere kalarak puanını 42 yaptı. 33 maçta 11 galibiyet, 9 beraberlik ve 13 mağlubiyet elde eden Sarı-Kırmızılılar, ligde 11. sıraya yükseldi. Çaykur Rizespor ise 33 maçta 8 galibiyet, 6 beraberlik ve 19 mağlubiyet ile 30 puan topladı. Karadeniz ekibi, düşme hattında Altay'ı da geçerek 17. sıraya ulaştı.

Maçtan dakikalar (İlk yarı)

11. dakikada topla buluşan İbrahim’in vuruşunu kaleci Tarık çeldi.
26. dakikada Eren’in sol kanattan ortasında Cisse’nin vuruşunda meşin yuvarlak direğin yanından auta çıktı.
32. dakikada topla buluşan Thiam’ın şık vuruşunu kaleci Tarık kornere çeldi.
33. dakikada Campanharo’nun ceza sahası dışından vuruşunda top az farkla auta gitti.

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)

68. dakikada Kayserispor’un ceza sahası içerisinde gelişen atakta Lung topu yumruklayarak uzaklaştırmak istedi. Lung’un yumrukladığı top Mert’e çapınca Pohjanpalo’nun önünde kaldı. Bu oyuncu düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 0-1
78. dakikada Ramazan’ın ortasında ceza sahası içinde Emrah topu filelere yolladı. 1-1
83. dakikada Emrah’ın kullandığı kornerde topa yükselen Gavranovic’in vuruşunda meşin yuvarlak direkten döndü.
89. dakikada ceza sahası içinde Deniz’in vuruşunda Mert topu kale çizgiden çıkardı.

Senin için hazırladığımız haberler