Ronaldo: "En önemli şey her zaman motive olmaktır"

29.12.2019 - 00:35 | Son Güncellenme: 29.12.2019 - 00:35

İtalya Serie A Ligi ekiplerinden Juventus forması giyen Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo, Dubai'deki Spor Konseyi tarafından düzenlenen 14. Uluslararası Konferansı'nda açıklamalarda bulundu.

"Olduğum yer ve kazandıklarım tesadüf değil"

Dünya futbolunun zirvesinde nasıl kalıyorsun sorusuna Ronaldo, "Sır ya da mucize yok. Olduğum yer ve kazandıklarım tesadüf değil. Yaptıklarımı tutku ile yapıyorum. Ama en önemli şey her zaman bu seviyeyi korumak. Artık kendim ve ailem dışında kimseye bir şey kanıtlamak zorunda değilim. Bu işten zevk almaya bakıyorum" dedi.

"Bu benim yaşam tarzım"

Ronaldo yaşı ve performansı ile ilgili soruya, "Bu benim yaşam tarzım. Kendinizi feda etmeli ve hayatınızın yüzde 70'ini futbola adamalı ve bedeninize dikkat etmelisiniz. Fiziksel olarak, yediklerinize dikkat ederek ve toparlanma süreci... Tüm sporcular bunu yapmaya istekli değil, kimseyi burada da eleştirmek istemiyorum. Ama mükemmel olan durumunuzu korumak için her zaman mükemmel düşünmeniz gerekir" şeklinde konuştu.

"Hollywood'da bir film yapmak istiyorum"

Futbol dışında başka şeylerle ilgilendiğini ve düşündüğünü de söyleen Ronaldo, "Hayatımda her zaman öğrenmeye ve kendimi eğitmeye çalışıyorum. Çünkü futboldan sonra da hayat var. Şampiyonluklar ve kupalar tabii ki kazanmak istiyorum, ancak yeni şeylere de açılmak ve katılmak için yeni bir hayata kendimi hazırlıyorum. İngilizcemi geliştirmek, Hollywood'da bir film yapmak istiyorum. Bunun içinde meydan okumalısınız. Sevdiğim bir şey. Ve elbette, çevrenizi akıllı insanlarla kuşatın" açıklamasını yaptı.

"En önemli şey her zaman motive olmaktır"

Ronaldo, "Her şey için zaman vardır, 24 saat herkese yeter. Antrenman yapabilir, dinlenebilir, aileniz ve arkadaşlarınızla birlikte olabilirsiniz, eğlenebilirsiniz. Bir denge bulmanız gerekiyor sadece. Bu sadece eğitim ve öğretim değildir. Bunu nasıl üstleneceğinzi ve bununla nasıl yüzleşeceğinizi bilmelisiniz. Öğrenece çok şey var hayatta. Ama en önemli şey her zaman motive olmaktır" dedi.

"Umarım 2020 yılı harika bir yıl olur"

Son olarak yeni yıl hedefleri hakkında konuşan Ronaldo, "Umarım 2020 yılı harika bir yıl olur, çünkü bu bizim son yıllarımız. Gerçek şu ki kötü yıllar yaşamadım. Çünkü kendimi çok hazırlıyorum ve çok çalışıyorum. Umarım gelecek yıl harika bir yıl olur" ifadelerini kullandı.

AJANSSPOR-DIŞ HABER

Senin için hazırladığımız haberler