Rossi, Galatasaray'ın yeni yıldızı Sallai'ye övgüler yağdırdı! Osimhen...

15.09.2024 - 09:39 | Son Güncellenme: 15.09.2024 - 09:49

Galatasaray'ın Freiburg'dan takıma dahil ettiği Macar oyuncu Roland Sallai hakkında Macaristan Milli Takımı Teknik Direktörü Marco Rossi açıklamalarda bulundu.

Rossi, Galatasaray'ın yeni yıldızı Sallai'ye övgüler yağdırdı! Osimhen...

AJANSSPOR HABER

Süper Lig devi Galatasaray'ın transferin son gününde kadrosuna kattığı Macar oyuncu Roland Sallai hakkında Macaristan Milli Takımı Teknik Direktörü Marco Rossi, Fanatik'e özel açıklamalarda bulundu. Detaylar...

Roland Sallai’nin, Galatasaray’a transferiyle ilgili yorumunuz nedir?

“Onun için bu hamlenin harika bir karar olduğunu düşünüyorum. Avrupa’daki 5 büyük ligden sonra Türkiye, 2-3 önemli ligden biri olarak dikkat çekiyor. Sürekli seviye yükseliyor ve çok iyi oyuncular geliyor. Roland kesinlikle çok iyi bir seçim yaptı. 27 yaşında ve kariyerinin en verimli olacağı döneminde Galatasaray’a geldi.“

Transferi öncesi onunla konuşma fırsatınız oldu mu?

“Evet onunla bu süreçte konuşma imkanı buldum. Size ilk sorunuzda söylediklerimi ona da söyledim. Harika bir karar verdiğini, ondan çok iyi bir performans beklediğimi vurguladım. Sonuçta onun başarılı olması, Macaristan Milli Takımı için de bir kazanç olacak. Umarım Galatasaray’da hem Türkiye’de hem de Avrupa’da başarılı işlere imzasını atar.”

Sallai nasıl bir oyuncu. Güçlü ve zayıf yönleri neler?

“Açıkçası gözle görülür zayıf bir yönü yok. Sallai için her açıdan komple bir yıldız futbolcu tanımlaması yapabilirim. Hızlı ve atlet bir oyuncu. Bu haliyle her spor dalında yarışabilecek kapasiteye sahip. Çok yetenekli, teknik bir oyuncu, patlayıcı özelliği var, kafa, şut ve asist özelliklerine sahip. Macaristan Milli Takımı’nda benim için 3-4 kilit oyuncudan biri.“

Onun için sahada en verimli olacağı pozisyon hangisi?

“Burada önemli olan, Galatasaray’ın nasıl bir taktikle oynayacağı. Bu karar, Sallai’nin de yerini belirler. Galatasaray’da çok fazla kaliteli forvet var. Sallai bir kanat oyuncusu. Macaristan’da onu sağ kanat, sol kanat ve forvet arkasında kullanabiliyorum. Üçlü hücumda kenarda oynayabilir. İleri ikilide yardımcı forvet olabilir. 3-5-2 ve 4-3-3’te kanatlarda forma giyebilir. Şu pozisyonda daha iyi diyemem çünkü bu mevkiilerin hepsinde aynı performansı gösteriyor.”

Sallai, saha içi ve saha dışı nasıl bir karaktere sahip?

“Karakter olarak Sallai, asla vazgeçmez. Sahada ilk dakikadan bitiş düdüğüne kadar her zaman savaşır ve her şeyini verir. Çok cesur bir futbolcu. Her rakibine karşı korkusuzca mücadele eder. Yenilgiyi kabullenmez. Takım için oynayan, mütevazı bir oyuncu. Kendisini geliştirmek için çok çalışır. Asla takım içerisinde arkadaşlarına ya da teknik ekibe problem yaratmaz. Sadık bir futbolcudur. Sallai, Galatasaray için çok iyi bir seçim.”

Galatasaray’ın, Victor Osimhen transferi için yorumunuz?

“Osimhen’in, Türkiye’ye gelmesi benim için de sürpriz oldu. Ailemle Napoli’de oturuyoruz ve birçok akrabam da Napoli’yi tutuyor. Napoli’den ayrılacağı belliydi. Ancak Avrupa’da PSG ve Chelsea gibi takımlar konuşulurken, Galatasaray’a imza attı. Anlaşmanın içeriğini bilmiyorum. Ne kadar süre kiralık oynayacak Osimhen’in, Galatasaray’a büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum.”

Bir teknik adam için kaliteli 3 forvete sahip olmak zor olacak mı?

“Galatasaray’ın harika forvet oyuncuları var. Bu her takımın sahip olacağı bir durum değil. Osimhen, Mauro Icardi ve Batshuayi’den bahsediyoruz. Bu seviye, Avrupa futbolu için çok üst bir seviye! Aynı zamanda bir teknik adam için de zor bir durum. İlk 11’in nasıl olacağı, taktik diziliş tercihleri çok önemli. Çünkü burada oyuncuları memnun etmeniz, egoları da doğru yönetmeniz gerekiyor.”

Senin için hazırladığımız haberler