Ruhuna YASİN okutmak!

16.09.2015 - 16:40 | Son Güncellenme: 16.09.2015 - 17:04

Şampiyonlar Ligi; sadece futbolcular için değil, teknik direktörler için de bir vitrindir.

Şampiyonlar Ligi; sadece futbolcular için değil, teknik direktörler için de bir vitrindir. Süper Lig'deki performansı tartışılan ve lige iyi başlayamayan Galatasaray, ne yapacağı belli olan(!) bir Atletico Madrid karşısında aciz duruma düştü. Türk Telekom Arena'ya gelen taraftarlara çok yazık oldu!

Süper Lig'deki seviyenin çok üstüne çıkılması gereken bir maçta Galatasaray, kazanmak için hiçbir şey yapmadı. Maç öncesi düzenlenen basın toplantısında teknik direktör Hamzaoğlu'nun, rakibi favori göstermesi de ilginçti. Stratejik bir açıklama diyeceğim ama, ne Galatasaray'da ne de Hamzaoğlu'nda strateji zekâsı falan yok!

Sahaya çıkarılan ilk 11'i Hamzaoğlu ne zaman planladı, ne düşündü bilen varsa anlatsın. Bu seviyede acemice hatalar yapılması, denenmemişi denemek de gerçekten büyük cesaret! Dün akşam Galatasaray ilk yarım saatte maçtan koptu. Atletico ise kadro mühendisi Diego Simeone'nin istediği yapıyla erken gol bulup, oyunu arzu ettiği gibi yönlendirdi. İstediğini ilk yarıda aldı!

Hamzaoğlu, hatasını belgeledi...

İkinci yarıda Galatasaray kıpırdıyormuş gibi göründü ama nafile. Zaten devre arasında Hamzaoğlu'nun motivasyon(!) konuşmasını dinleyen hiçbir futbolcunun maçı 3­-2'ye getireceklerine inandığını sanmıyorum. Hamzaoğlu, ilk 11 yüzü görmeyen Emre'nin yerine Umut'u umut olarak oyuna aldığı anda zaten hata yaptığını da belgelemişti.

Bu arada, istatistik her şey değildir ama önemli bir veridir. İstatistikler, Galatasaray'ın Avrupa'da gol atma konusunda fukara olduğunu ve galibiyete hasret kaldığını bas bas bağırıyor. Duyan olur mu bilmem. Benfica maçlarının önemi 10 kat daha arttı. Benfica karşısında ilk yarıda müthiş bir direnç ortaya koyan, ikinci yarıda çözülen Astana'yı da hafife almamak gerek. Galatasaray'ın sağı solu belli olmaz!

Yaş aynı ama...

Diego Simeone, 28 Nisan 1970 doğumlu. Yani 45 yaşında. Hamza Hamzaoğlu da 15 Ocak 1970 doğumlu. Evet, o da 45 yaşında. Yaşları aynı, zihniyetleri farklı. Beklentileri, futbola bakış açıları da farklı. Her şey farklı. Hiç kimse, Hamza Hamzaoğlu'nun Şampiyonlar Ligi'nde ne kadar tecrübesiz olduğundan bahsetmiyor. Hamza Hamzaoğlu, Galatasaray'ı Avrupa'da başarıya götürebilecek bir olgunlukta değil. Bunu eylemleri söylüyor. Zaten böyle bir seviyede Atletico gibi bir rakibe karşı macera da ararsan, ruhuna YASİN okuturlar işte!

Senin için hazırladığımız haberler