Rusya, Formula 1'den tecrit ediliyor! Rusya GP sözleşmesi tamamen feshedildi

Orhan Gülek
03.03.2022 - 14:37 | Son Güncellenme: 03.03.2022 - 14:46

Rusya’nın Ukrayna'ya saldırısı, F1 dünyasında da yankılanıyor. Formula 1, 2022 Rusya Grand Prix'sini iptal etmesinin ardından mevcut kontratın da tamamen feshedildiğini açıkladı

Rusya, Formula 1'den tecrit ediliyor! Rusya GP sözleşmesi tamamen feshedildi

AJANSSPOR - HABER

Rusya’nın Ukrayna'ya saldırısı, Formula 1 dünyasında da yankılandı. Formula 1'den daha önce yapılan açıklamada şu anki durumda Rusya GP'sinin düzenlenmesinin mümkün olmayacağını açıklanmıştı. Alınan yeni kararlar neticesinde Formula 1 yönetimi, 2022 Rusya Grand Prix'sini iptal etmesinin ardından Rusya ile mevcut kontratın tamamen feshedildiğini açıkladı.

"Rusya'nın bir daha F1 yarışlarına katılamayacak"

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Formula 1'in, Rusya Grand Prix organizatörü ile sözleşmesini sonlandırdığı ve bunun da Rusya'nın bir daha yarışlara katılamayacağı anlamına geldiği" belirtildi.

Rusya, yeni pist inşaa etmişti

Rusya Grand Prix'sinin 2023'ten itibaren Sochi yerine St. Petersburg'a yakın olan ve Hermann Tilke tarafından tasarlanan Igora Drive'da yapılacağı açıklanmıştı. Igora ski tatil tesisinin bir kısmını kaplayan ve yeni inşa edilen pist, St. Petersburg'un 50 km kuzeyinde ve Finlandiya sınırına yakın bir konumda bulunuyor.

İlgini Çekebilir
Türkiye’ye kötü haber! Rusya GP yerine...
Habere Git

İngiltere'den Rus ve Belaruslu sürücülere yasak

Öte yandan Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA), Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesi nedeniyle Rus ve Belaruslu sürücülerin ülkelerinde düzenlenen bir yarışta yer alamayacağını duyurmuştu.

Senin için hazırladığımız haberler