Rusya GP'de galibiyeti son anda kaçıran Norris: "Yıkıldım"

Orhan Gülek
26.09.2021 - 22:52 | Son Güncellenme: 27.09.2021 - 10:10

2021 Formula 1 sezonunun 15. yarışı olan Rusya Grand Prix'sinde McLaren pilotu Lando Norris, son turlarda liderliği Mercedes pilotu Lewis Hamilton kaptırdı.

Rusya GP'de galibiyeti son anda kaçıran Norris: "Yıkıldım"

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 15. ayağı Rusya Grand Prix'sinde, Mercedes takımının Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton birinci oldu.

Sezonun on beşinci mücadelesi, Soçi kentiyle aynı adı taşıyan 5,8 kilometrelik pistte, 53 tur üzerinden yapıldı.

Yağmur, Norris'in galibiyet umutlarını çöpe attı

Yarışa pole pozisyonunda başlayan McLaren pilotu Lando Norris, son turlarda yaptığı hatayla kariyerinin ilk zaferini kaçırdı. Yarış içerinde genel olarak kontrol altında götürmesine rağmen son turlarında gelen yağmur, yarışın tüm gidişatını değiştirdi ve Norris'in galibiyet umutlarını çöpe attı.

Son turlarda neler yaşandı?

Yarışın son turlarında yağmurun şiddetti arttığı için pilotlar tarafından peş peşe pitler gelmeye başladı. Son bölümde ortalık tamamen karışırken; Mercedes, Hamilton'ı pite aldı ancak McLaren pilotu Norris, takımını dinlemeyerek pistte kalmaya devam etti.

İlerleyen bölümde yağmur etkisini artırırken, Norris kuru zemin lastikleriyle çok fazla zaman kaybetti  ve bitime iki tur kala zorlandığından dolayı pite girdi ancak liderliği Hamilton'a kaptırdı.

Hamilton yarışın kalan kısmında hata yapmadı ve damalı bayrağı ilk sırada görerek 100. zaferini aldı. Tüm bu sürecin sonunda Norris ise, yarışı yedinci sırada tamamladı.

Norris: "Yanlış karardı"

İlk galibiyetini kaçırmanın yarattığı acı hakkında Sky'a konuşan Norris "Mutsuzum. Bir noktada çok yıkıldım. Sanırım pistte kalma kararı aldık. Bence tabii ki de bu kararın da arkasındayız. Günün sonunda bu, yanlış karardı ancak takım kadar ben de bir karar aldım. Hatta onlar daha çok pite girmemizi düşündü ve ben pistte kalmak istedim. Yani bu benim kararımdı. Olması gerekenin bu olduğunu düşünüyordum." ifadelerini kullandı.

Norris, yağmurun şiddetini artırmasıyla planlarının tutmadığını da dile getirerek, şöyle konuştu:

"Yağmur, takım olarak beklediğimizden daha şiddetliydi"

"Elimdeki her şeyi yapabildiğimi düşündüm, sonda her şey karma karışık olsa bile. Bir takım hatalar yaptım ancak buna rağmen Lewis'i arkamda tuttum ve onunla aramı açmayı başardım. Bu biraz şans ile alakalıydı, Lewis pite girmeden önce atılan turlarda doğru lastikte olduğumu düşünüyordum ve bana da yağmurun stabil olarak ilerleyeceğini söylediler. Eğer aynı yağmur şiddeti devam etseydi doğru kararı almış olacaktık ve pistte kalmak doğru karar olacaktı. Ancak yağmur, takım olarak beklediğimizden daha şiddetliydi ve bu da bizim kaybetmemize neden oldu."

Ayrıca Norris, lastik değiştirme kararının alınmasının zor olduğunu, çünkü yarışın bitimine çok az kaldığını da belirtti.

"Doğru olanı düşündüğümüz şeyi yaptık"

McLaren pilotu, "Özellikle bitişe iki tur kala olması her şeyi daha zor hâle getirdi. Eğer 20 tur olsaydı verilen kararda bu kadar agresif olunması gerekmezdi ancak doğru olanı düşündüğümüz şeyi yaptık, ki tabi ki de mutsuz olduğum bir karardı. Günün sonunda yanlış karardı. O ana kadar takım, inanılmaz bir iş yaptı ve hafta sonunda da çok iyilerdi. Bu nedenle bu karar dışında yaptığımız her şeyden memnunum, ki bu kararı da gözden geçireceğiz ve bir daha yapmamaya çalışacağız." dedi.

2021 Rusya Grand Prix Sonucu

  1. Lewis Hamilton    Mercedes 
  2. Max Verstappen    Red Bull Racing
  3. Carlos Sainz Jr.  Ferrari
  4. Daniel Ricciardo    McLaren
  5. Valtteri Bottas    Mercedes
  6. Fernando Alonso    Alpine
  7. Lando Norris    McLaren
  8. Kimi Raikkonen    Alfa Romeo Racing
  9. Sergio Perez    Red Bull Racing
  10. George Russell    Williams
  11. Lance Stroll    Aston Martin
  12. Sebastian Vettel    Aston Martin
  13. Pierre Gasly    AlphaTauri
  14. Esteban Ocon    Alpine
  15. Charles Leclerc    Ferrari
  16. Antonio Giovinazzi    Alfa Romeo Racing
  17. Yuki Tsunoda    AlphaTauri
  18. Nikita Mazepin    Haas
  19. Nicholas Latifi    Williams
  20. Mick Schumacher    Haas
Senin için hazırladığımız haberler