Rusya'dan 6 madalya ile döndük

07.08.2017 - 12:09 | Son Güncellenme: 07.08.2017 - 12:09

Dünya Gençler Paletli Yüzme Şampiyonası, Rusya'da sona erdi.

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonundan (TSSF) yapılan açıklamaya göre, son gün yarışlarında açık su 6 bin metrede milli sporcu Muhammed Emin Bay, dünya şampiyonu oldu.

Paletli Yüzme Genç Milli Takımı, organizasyonu, 2'si altın, 4'ü gümüş olmak üzere 6 madalya ile tamamladı.

 Şampiyonada, Ayşe Ceren Yeşilbaş, bin 500 metre su üstü yarışlarında altın, 400 ve 800 metre su üstü yarışlarında ise gümüş madalya kazanmıştı.

Erkekler kategorisindeki yarışlarda milli sporcu Muhammed Emin Bay, ayrıca bin 500 ve 800 metrede dünya ikinciliğini elde etmişti.

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Başkanı Şahin Özen, milli takım sporcularının güzel işlere imza attıklarını belirterek, "Sporcularımız, ülkemize 2 dünya şampiyonluğu ile 4 dünya ikinciliği mutluluğunu ve gururunu yaşattı. Ülkemizin bayrağını 26 ülkenin arasında 6 kez dalgalandıran Ceren ve Muhammed'i tüm kalbimle alkışlıyorum. Ayrıca milli takımımızdaki tüm sporcularımızı verdikleri mücadelelerden dolayı kutluyor, antrenörlerini ve her türlü fedakarlığı göstererek yanlarında olan ailelerini tebrik ediyorum. TSSF çatısı altında kelimenin tam anlamıyla başarının tarihini yazdılar." ifadelerini kullandı. 

Senin için hazırladığımız haberler