Rusya'dan Fenerbahçeli Mesut Özil analizi: "Tartışmalı bir karakter ama..."

20.10.2021 - 11:58 | Son Güncellenme: 22.10.2021 - 08:34

Son dakika spor haberleri... Rus basını, Fenerbahçeli futbolcu Mesut Özil için bir analiz yayınladı. Özil, 10 değerli yıldız arasında yer aldı.

Rusya'dan Fenerbahçeli Mesut Özil analizi: "Tartışmalı bir karakter ama..."

DIŞ HABER - AJANSSPOR

Fenerbahçe'ye transferi büyük ses getiren Mesut Özil ile ilgili bir övgü Rus basınından geldi. Futbol tarihi adına 10 değerli yıldızı inceleyen Ruslar, Özil'i de ilk 10 içinde değerlendirdi.

Mesut Özil de ilk 10 içinde yer aldı

Rusya'da yayın yapan soccer.ru adlı internet sitesinde, "İnsanlar birer semboldür. Futbol dünyasının en ünlü ilk 10'u" başlıklı bir inceleme yayınlandı. İncelemede Özil'den övgü dolu sözlerle bahsedildi.

"Neslinin en üretken oyun kurucularından biriydi"

Blogger Sergey Ivanov tarafından yapılan ve Rus sitesinde yer verilen söz konusu incelemede, Mesut Özil için, "İstatistikler yalan söylemez. Mesut Özil neslinin en üretken oyun kurucularından biriydi. Real Madrid'de önemli bir rol oynadı. Ancak; Arsenal'deki istatistikleri bir sürü soru işareti oluşturdu ve Premier Lig'de yeterli desteği alamadı. Özil, oynadığı takımların çoğunda ve Alman Milli Takımı'nda başarılar yaşadı. Tartışmalı bir karakter ama kimse Mesut Özil'in sahada başarısız olduğunu söyleyemez" ifadelerine yer verildi.

Öte yandan incelemede oluşan ilk 10 isim şu şekilde:

  1. Lionel Messi
  2. Pele
  3. Diego Maradona
  4. Zinedine Zidane
  5. Ronaldinho
  6. Dennis Bergkamp
  7. Michel Platini
  8. Francesco Totti
  9. Juan Roman Riquelme
  10. Mesut Özil

Mesut Özil'in Fenerbahçe'deki performansı

Fenerbahçe'ye geçen sezon transfer olan Mesut Özil, toplam 16 maçta 1012 dakika süre aldı ve 3 asist kaydetti. Özil bu sezon ise Süper Lig'de 7 ve Avrupa Ligi'nde 3 olmak üzere toplam 10 maçta 575 dakika görev yaptı ve 3 gol 1 asist üretti. Özil Fenerbahçe'den önce Arsenal, Real Madrid, Werder Bremen ve Schalke 04 formalarını da giymişti.
 

Senin için hazırladığımız haberler