Sağlık Bakanı duyurdu! Maçlar seyircili...

İsa Kethüda
29.06.2021 - 16:36 | Son Güncellenme: 29.06.2021 - 18:10

Son dakika haberleri... Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Spor müsabakaları; tedbirli şekilde seyirciyle oynanabilecek" dedi.

Sağlık Bakanı duyurdu! Maçlar seyircili...

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, maçların tedbirli olarak seyircili oynanacağını açıkladı.

Maçlar seyircili

Koca, "Önümüzdeki süreçte biz bütün alanlarda kısıtlamaları kaldırmaktan yanayız. Tek bir alanda değil. Spor müsabaları için de, benzer şekilde sayıları belirleyerek tedbirlerle seyircili oynanabileceğini şimdiden söylemek istiyorum" ifadelerini kullandı. 

"Aşıyı BioNTech'ten alıyoruz"

Koca, "Rapel veya hatırlatma dozu, yarın Bilim Kurulu toplantısının gündeminde olacak. (Şehir hastanelerine ilişkin iddialar) Hastanelerin, binaların satışı, devri söz konusu değil. Hastaneler de binalar da arsalar da devletindir. Fransa'nın almadığı aşı Pfizer'ın sattığı ülkelere gidebilir, Türkiye'ye gelmesi gibi bir durum söz konusu değil. Çünkü biz aşıyı BioNTech'ten alıyoruz. 

"Delta varyantı artıyor"

Delta plus daha yok ama delta varyantı artıyor. 138 sekansı belirlenmiş hastadan bahsetmiştim, şu an 224'e çıktı. 16 ilde görülen delta varyantı, şu an 26 ilde görüldü. Ağırlıklı İstanbul olmak üzere 224 delta ve bunun 134'ü İstanbul'da" şeklinde konuştu. 

Müzik yasağı kalkıyor

Koca ayrıca gece 24.00'ten sonraki müzik yasağı getiren düzenlemeye ilişkin ''Biz bütün kısıtlamaların kalkmasından yanayız, bu da kalkacak'' bilgisini verdi.

Senin için hazırladığımız haberler