TFF Başkan Adayı Gökhan Kızıltan Sahtecilikten Ceza Almış

Salim Manav
11.06.2022 - 14:56 | Son Güncellenme: 11.06.2022 - 18:21

TFF Başkanlığı için adaylık başvurusu yapan eski hakem Gökhan Kızıltan, sahtecilikten ceza almış. Talimatlara göre Kızıltan’ın adaylığı ret edilecek. Detaylar haberimizde...

TFF Başkan Adayı Gökhan Kızıltan Sahtecilikten Ceza Almış

AJANSSPOR HABER

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) 16 Haziran’da Ankara’da yapılacak olan olağanüstü seçiminde başkan olmak için başvuran isimlerden Gökhan Kızıltan hakkında sahtecilik iddiası ortaya atıldı. TFF Ana Statü'süne göre evrakta sahtecilik suçu işleyen kişiler adaylık başvurusu dahi yapamıyor.

Sahte evraktan 6 ay ceza aldı

Türkiye Futbol Federasyonu Amatör Disiplin Kurulu'nun (AFDK) 28.08.2014 tarihindeki 140 sayılı toplantısında aldığı kararda Gökhan Kızıltan’ın evrakta sahtecilik yaptığını hükme bağlıyor.

Karar şöyle: "Gökhan KIZILTAN (İl Hakemi), 2014-2015 Sezonu sınav takvimi kapsamında açıklanan talimatlar doğrultusunda, Ankara'da yapılan Atletik Testlerle ilgili olarak; başka hakemlerin isimleri ile TFF Merkez Hakem Kurulu'na gönderilen dilekçelere, hakemlerin bilgileri dışında isimlerini kullanarak ve imzalarını atmak suretiyle sahtecilik ve yanıltma eyleminde bulunmaktan 6 ay hak mahrumiyeti cezası verilmesine, (15.08.2014 tedbirli) …"

Tahkim Kurulu itirazını reddetti

AFDK kararına Kızıltan yaklaşık 3 yıl sonra itiraz ediyor ancak reddediliyor. İşte 23 Mart 2017 tarihli Tahkim Kurulu kararı: “Hakem Gökhan Kızıltan'ın, lisansının iptaline yönelik MHK işlemine itirazı incelendi. İtirazın süresinde olmadığı ve gerekli başvuru harcının yatırılmamış olduğu görüldü. Yapılan müzakere neticesinde; başvurunun, Tahkim Kurulu Talimatı'nın 7. maddesi uyarınca süre yönünden reddine, oybirliği ile, (K.2017/141).”

İlgini Çekebilir
TFF başkan adayı Gökhan Kızıltan kimdir, nereli ve ne iş yapar?
Habere Git

3 aydan fazla cezada lisans iptal

7 gün içinde Tahkim Kurulu’na itiraz edilmediğinde disiplin kurulu kararları kesinleşir. Talimatlara göre 3 aydan fazla hak mahrumiyeti cezası alan hakemlerin lisansı da otomatikman iptal oluyor. Ancak Kızıltan 3 yıl sonra başvurduğu gibi bu arada çok sayıda maç yönetmeye devam etmiş. Yani lisansı iptal olduğu halde maçlarda düdük çalmış. Bu da ortaya çıktığında medyada “Skandal” başlıklarıyla haber olmuştu.

TFF statüsüne göre aday olamaz

TFF Ana Statüsü’nün 38. Maddesi’nin d fıkrasına göre sahtecilikten ceza alanlar TFF Başkan adayı olamıyor. İşte ilgili madde: “d) Türk Ceza Kanunun 53. maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı iki yıldan fazla süreyle hapis cezasına ya da Devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak…”

Kızıltan’ın adaylığının reddi bekleniyor

Tüm bu gelişmeler ışığında TFF Genel Kurul Divan Kurulu'nun Gökhan Kızıltan’ın adaylık başvurusunu reddetmesi bekleniyor.

İşte TFF Başkanlığı için başvuruda bulunan 9 adayın isimleri:

1. Ufuk Akçekaya: Tokatspor Başkanı
2. Ramazan Ataş: İş insanı
3. Mehmet Büyükekşi: Eski Gaziantep FK Başkanı, iş insanı
4. Gökhan Kızıltan: Eski hakem
5. Sedat Olca: Eski Türkiye Futbol Saha Komiserleri Derneği Genel Başkanı
6. Hayati Özgül: Mental Yaşam Koçu
7. Ayhan Sağaltıcı: Eski sporcu
8. Cemal Tarancı: İş insanı
9. Hüseyin Yangın: Eski Pazarspor Başkanı

Senin için hazırladığımız haberler