Sakatlıklarla ilgili flaş iddia!

17.12.2019 - 11:49 | Son Güncellenme: 17.12.2019 - 11:51

Sakatlıklarla ilgili flaş iddia!

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Sivasspor mağlubiyeti sonrası, "Sezon başından bu yana darbeye bağlı olmayan yumuşak doku sakatlıklarından çok çektik. Demek ki biz bir şeyi yanlış yapıyoruz" demişti. Sarı lacivertlilerin Samandıra'daki Can Bartu Tesisleri'yle ilgili geçen sezon yapılan değişikliğin faturasının ağır olduğu iddia edildi. İşte detaylar...

Sabah gazetesinin haberine göre 2018-19 sezonu başında tesislerdeki iki büyük sahadan biri doğal, diğeri hibrit çimdi. Hollanda firmasına yaptırılan sahaların bakımı kulübün kendi personeli tarafından yapılıyor, firma düzenli olarak kontrole geliyordu. Hatta Ekim 2018'de verilen raporda bir sorun olmadığı bildirildi.

Sportif direktör Damien Comolli'nin ise bir süre sonra sahalardan sorumlu çalışanları işten çıkardığı, ortalama 5 bin TL'ye çalışan bu isimlerin yerine 25 bin dolara başka bir firmayla anlaşıldığı kaydedildi.

Yeni gelen firma doğal çim olan sahanın hibrite çevrilmesi yönündeki talep sonrası çalışmalara başladı. Ancak doğal çim olan sahanın tamamen yandığı, diğer sahanın ise aşırı yükleme nedeniyle bozulduğu ifade edildi. Yaz döneminde yapılan bütün bakım ve yenileme çalışmalarına rağmen hibrit çimle ilgili şikayetler baş gösterdi. 

Fenerbahçe'de son olarak Sadık Çiftpınar, Sivasspor deplasmanında sakatlanmış ve sezonu kapatmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler