Sakura ne demek ne anlama geliyor?

21.05.2020 - 13:52 | Son Güncellenme: 21.05.2020 - 13:58

Sakura nedir, anlamı ne? Başakşehir’de yeni açılan Başakşehir Şehir Hastanesi’ne Sakura adı verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 21 Mayıs’ta hastane açılışını yaptı. Peki Sakura ne demek? Japonca Sakura kelimesinin anlamı sıkça araştırlıyor. Öte yandan vatandaşlar, yeni açılan hastanenin ismi neden Sakura oldu sorusunun cevabını da merak ediyor. Sakura kelimesi ile ilgili merak edilen haberimizde.

Sakura ne demek ne anlama geliyor?

Sakura nedir, ne demek? Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi açılışı yapıldı. Açılışta Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Japonya Başbakanı Şinzo Abe de yer aldı. Vatandaşlar ise, Sakura nedir, anlamı ne araştırmalarını sıklaştırdı. Başakşehir Sakura Şehir Hastanesi’ne Japonca kelime Sakura adı verilmişti. Peki Sakura ne demek, yeni açılan hastanenin ismi neden Sakura oldu? İşte merak edilenler...

SAKURA NEDİR, NE ANLAMA GELİYOR?

Japonca bir kelime olan Sakura'nın Türkçesi “Kiraz Çiçeği” anlamındadır. Sakura, meyve vermeyen bir tür "Kiraz Ağacı"dır. Prunus cinsinden birkaç ağacın herhangi birinin çiçeğidir. Sakura Japon kültüründe büyük bir öneme sahip olup Japonya'nın ulusal simgelerinden biridir.

 Bu çiçek martın son haftası ile nisanın ilk haftası açar ve Japonya’da bu dönem kutsal sayılır. Öyle ki hava durumundan sonra bir de “Sakura Durumu” verilir. Çiçeklerin açtığı bu dönem Japonya’nın en çok turist kabul ettiği dönemdir

YENİ AÇILAN HASTANEYE NEDEN SAKURA İSMİ VERİLDİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Pazartesi günü yaptığı açıklamada, "Bu hastanemizin adını Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi olarak belirledik. Çam bizi temsil etsin dedik. Sakura da Japonya'yı" demişti.

Hastanenin ilk etabı 20 Nisan'da açılmıştı. Bugün ise geri kalanı hizmete girecek.

Hastaneyi inşa eden Rönesans Holding'in sitesinde yer alan bilgilere göre yapımına 2016'da başlanan tesis, Sağlık Bakanlığı tarafından Kamu Özel İşbirliği modeli ile yapılan Türkiye'nin en büyük üçüncü sağlık yatırım projesi.

1 milyon metrekarelik alanı olan hastanede 2 bin 354 yatak, 456 yoğun bakım yatağı bulunuyor.

Sakura fotoğrafı...

Senin için hazırladığımız haberler