Salcano Gran Fondo Marmaris Bisiklet Yarışı başlıyor: 'Katılım 3 katına çıktı'

14.04.2018 - 18:22 | Son Güncellenme: 14.04.2018 - 18:22

Marmaris Belediyesinin desteği, Salcano'nun isim sponsorluğunda Argeus Events tarafından düzenlenen Salcano Gran Fondo Marmaris Bisiklet Yarışı yarın başlayacak.

Organizasyon koordinatörü ve Argeus Events yöneticisi Aydın Ayhan Güney, yarış öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Yarışların bu sene ilk defa Marmaris'te yapılacağını belirten Güney, organizasyonun bölgeye, sporculara ve sektöre katkısı sebebiyle yoğun ilgi gördüğünü söyledi.

Gösterilen ilgi sebebiyle yarışların sayısını artırdıklarını dile getiren Güney, "Bu, sevindirici bir olay. Organizasyon öncesinde yarışların yapılacağı bölgeyi özenle seçiyoruz. Bölgenin turistik bir altyapı, görsel güzellik ve iyi yollara sahip olması gerekiyor. En önemlisi de yerel yönetimlerin bu işe hevesli olma kısmı. Onlar yarışlara hevesli olursa, rahat çalışma ortamı sağlanıyor. Marmaris bunun için çok güzel bir nokta." ifadelerini kullandı.

Güney, parkur ile ilgili ise şunları kaydetti:

"Yarışlarda 2 çeşit zor parkurumuz bulunuyor. Zaten Marmaris'in doğası gereği kolay olması beklenemez. 97 kilometrelik uzun parkurumuz ve 65 kilometrelik kısa parkurumuz var. Uzun parkur Marmaris yarım adasını dolaşıyor. Görsel güzelliği muhteşem. Sporcuları da bizleri de çok heyecanlandırıyor. Yarışlara katılımın her sene artacağını düşünüyoruz. Bu biraz da bisiklet kültürüyle alakalı. 2015 yılından itibaren yarışlara katılım 3 katına çıktı. Bu artarak devam edecektir çünkü insanlar paylaşım istiyor. Biz de bu yarışlarda bunu sağlamaya çalışıyoruz."

Salcano Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Akgül ise uzun süredir spor aktivitelerine katkı sağladıklarını dile getirdi.

Profesyonel bir ekiple hareket ettiklerini ve bunun bisiklet sektörünün yanı sıra birçok alanı olumlu etkilediğini vurgulayan Akgül, şöyle konuştu:

"Marmaris'te yapılan yollar, faaliyetlerin ve bisiklet kullanımının artması dolayısıyla bisiklet yolları yapıldı. Yurt dışından gelen insanlar da bunu görüyor ve Türkiye'yi örnek ülke olarak görerek bu şehirlere gelerek yaşıyor. Ülkemizin bütün sahil kasabalarında bunun artacağına inanıyoruz. Biz şu an spor kanalları ve kulüpleri ile hareket ediyoruz. Amatör bisikletçiler ile amatör ve profesyonel yarışlara destek veriyoruz. Bu, gün geçtikçe de bisiklete olan ilgiyi artırarak kullanılan araç haline getiriyor. Bu da oldukça önemli bir şey."

Amatör sporcuların katılabileceği yarışta parkurlar, Atatürk Caddesi'ndeki Türkmenistan Parkı önünden başlayıp, aynı noktada sona erecek.

Sporcular, 97 kilometrelik uzun ve 65 kilometrelik kısa parkur olmak üzere iki farklı kategoride mücadele edecek.

Yaklaşık 500 sporcunun kayıt yaptırdığı yarışta, Türkiye'nin yanı sıra ABD, İngiltere, Kanada, Belçika, İsviçre, Hollanda, İrlanda, Azerbaycan, Yemen ve Irak'tan da bisikletçiler pedal çevirecek.

Senin için hazırladığımız haberler