Samet Aybaba kadro dışı bıraktı, Feyyaz Uçar antrenmanlara çıkacaklar dedi!

14.12.2023 - 21:33 | Son Güncellenme: 15.12.2023 - 00:03

Beşiktaş'ta kadro dışı bırakılan Onana, Aboubakar, Bailly, Ghezzal, Onana ve Rosier antrenmanlara çıkacak mı? Feyyaz Uçar, açıklama yaptı. Detaylar...

Samet Aybaba kadro dışı bıraktı, Feyyaz Uçar antrenmanlara çıkacaklar dedi!

AJANSSPOR HABER

Siyah-beyazlı ekipte, performans düşüklüğü ile takım içindeki uyumsuzlukları nedeniyle Aboubakar, Rosier, Bailly, Ghezzal ve Onana'nın kadro dışı bırakılmasına karar verilmişti. Bu isimlerin kadro dışı kalmasının yankıları sürerken, takıma geri dönebilecekleri iddia edildi. Konunun ardından Feyyaz Uçar, açıklamalarda bulundu. 

Samet Aybaba kadro dışı bıraktı

Beşiktaş’ta Aboubakar, Rosier, Bailly, Ghezzal ve Onana Samet Aybaba tarafından kadro dışı bırakıldı.

Fenerbahçe mağlubiyetinin ardından Beşiktaş’ta kadro dışı hamlesi geldi. Kulüpten yapılan açıklamada Futbol Takımları Genel Koordinatörü Samet Aybaba’nın 5 futbolcuyu kadro dışı bıraktığı bildirildi.

Kulübün yaptığı açıklama şöyle;

“Futbol A Takımımızdan 5 oyuncumuz kadro dışı bırakılmıştır. Futbol Takımları Genel Koordinatörümüz Samet Aybaba; Vincent Aboubakar, Valentin Rosier, Eric Bailly, Rachid Ghezzal ile Jean Onana’nın performans düşüklüğü ve takım içindeki uyumsuzlukları nedeniyle kadro dışı bırakıldığını açıklamıştır. Yeni kadro yapılanmasıyla ilgili çalışmalarımız devam etmektedir.

Kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız.”

Feyyaz Uçar, antrenmana çıkacaklar dedi

Beşiktaş Futbol Şube Sorumlusu Feyyaz Uçar, kadro dışı bırakılan 5 ismin takıma geri dönebileceği iddialarının ardından açıklamada bulundu. TRT Spor'a konuşan Uçar, “Kadro dışı kalan oyuncuların şu anda takıma dönmesi söz konusu değil. Hukuki süreç başladığı için takımdan koparamıyorsun ve bu nedenle antrenmanlara çıkacaklar. Şu an itibarıyla biz aynı noktadayız.” ifadelerini kullandı.

"Ayrılmak isteyenlerle vedalaşacağız"

Uçar açıklamalarında ise isteyen oyuncularla yolların ayrılacağını şu ifadelerle belirtti: "Samet Aybaba'nın raporu üzerine yönetim kurulumuz bu oyuncuları kadro dışı bırakma kararı aldı. Bu oyuncuların süreci başlamış durumda. Bu isimler, doğal olarak haklarını arayacak ve takımla birlikte olmak isteyeceklerdir. Muhtemelen bu konuda hukuki bir süreç de başlamıştır. Gelecek hafta içinde, kalmak ve antrenmana çıkmak isteyen oyuncularla ilgili bir karar vereceğiz. Ancak, kadro dışı bırakılan oyuncuların takıma geri dönmesi söz konusu değil, fakat hukuki olarak tamamen takımdan ayırmamız mümkün değil. Bu oyuncular, takım ile birlikte antrenmana çıkabiliyorlar. Ayrılmak isteyenlerle de zaten vedalaşacağız."

Oyuncuların raporunu Çalımbay mı verdi?

Beşiktaş'ın teknik direktörü Rıza Çalımbay ise kadro dışı oyuncularla alakalı rapor vermediğini "Yeni yönetim, özellikle Samet abi ve Feyyaz arkadaşımız gerekli araştırmaları, toplantıları yaptı. Kendilerine göre gerekeni yaptılar." diyerek açıkladı. 

Senin için hazırladığımız haberler