Anadolu Efes - Barcelona: 96-86 (Maç Sonucu - Özet)

Akın Ungan
17.11.2022 - 22:07 | Son Güncellenme: 17.11.2022 - 23:52

THY EuroLeague'de son 2 sezonun şampiyonu Anadolu Efes, Sinan Erdem Spor Salonu'nda Barcelona'ya karşı 96-86 kazandı. İşte maç sonucu ve maç özeti...

Anadolu Efes - Barcelona: 96-86 (Maç Sonucu - Özet)

AJANSSPOR HABER

Turkish Airlines EuroLeague'de 8. maçlar oynandı. Son iki sezonun şampiyonu Anadolu Efes, Sinan Erdem Spor Salonu'nda Barcelona ile karşı karşıya geldi. Temsilcimiz, çıktığı kritik maçı kazanmayı başardı.

Efes'ten kritik galibiyet

Son 2 sezonun şampiyonu Anadolu Efes, EuroLeague tarihinde 3 kez üst üste şampiyon olan ilk takım olma hedefiyle başladığı yeni sezonda beklenenin altında kaldı. Geçen yılki sezon başına benzer şekilde EuroLeague'e kötü başlangıç yapan temsilcimiz, Barcelona karşısında çıktığı kritik maçı kazanmayı bildi.

8. maçlar sonunda 3. galibiyetini alan Anadolu Efes, EuroLeague'in 15. sırasında yer aldı. Efes'in mağlubiyet sayısı ise 5. Sinan Erdem'e 5 galibiyet, 2 mağlubiyet ile gelen Barcelona, bu sezon 3. yenilgisini aldı.

Micic ve Clyburn alev aldı!

Anadolu Efes'te iki isim Barcelona karşısında gösterdiği performansla öne çıktı. 2020/21'in normal sezon MVP'si, son iki sezonun ise Final MVP'si olan Vasilije Micic, 22 sayı kaydederek yıldızını parlattı. Will Clyburn ise attığı 24 sayı ile Efes'in en skoreri oldu. Barcelona'da Nicolas Laprovitola'nın 28 sayılık katkısı galibiyet için yeterli olmadı.

Barça maça iyi başladı, Efes soyunma odasına girmeden çevirdi

Zorlu mücadeleye iyi başlayan taraf Barcelona oldu. İlk çeyrekte gösterdiği iyi oyunla İspanyol takım, Sinan Erdem Spor Salonu'nda 22-16 öne geçti. Maçın ikinci çeyreğinde ise Anadolu Efes toparlamayı başardı. Rakibi karşısında üstünlük kurmayı başaran temsilcimiz, çeyreği 29-19 kazanırken, soyunma odasına ise 45-41 önde girdi.

İlgini Çekebilir
Ataman milli takıma yollamamıştı... Micic sessizliğini bozdu!
Habere Git

Efes çigisini bozmadı

İkinci çeyrekte gösterdiği performansla maçı çevirmeyi başaran Anadolu Efes, bu grafiği üçüncü periyotta da sürdürdü. Lacivert-Beyazlılar bu bölümü 21-16 önde tamamlayarak, son çeyreğe 9 sayı önde gitti.

Son periyotta üçlük düellosu

Maçın son çeyreği nefes kesti. Karşılıklı üç sayılık isabetlerin bulunduğu final bölümünde Micic ve Clyburn'ün sayılarına, Laprovitola cevap verdi. Son çeyreği 30-29 gibi yakın skorla kazanan Anadolu Efes, maçı ise 96-86 bitirmeyi başardı.

Senin için hazırladığımız haberler