Şampiyon Halkbank'ın 3 yıllık projesi hazır

01.05.2015 - 11:31 | Son Güncellenme: 01.05.2015 - 11:31

Cengiz Akarçeşme, sezon başında yapılan 3 yıllık projenin ilk aşamasını şampiyon olarak bitirdiklerini, hedeflerinin 3 yılın sonunda Avrupa'da kupa kaldırmak olduğunu söyledi.

Bayanlar Voleybol 2. Lig'de Salihli Belediyespor'un ardından ikinci olarak 1. Lig'e çıkmayı başaran Halkbank Kadın Voleybol Takımı'nın başantrenörü Cengiz Akarçeşme, sezon başında yapılan 3 yıllık projenin ilk aşamasını şampiyon olarak bitirdiklerini, hedeflerinin 3 yılın sonunda Avrupa'da kupa kaldırmak olduğunu söyledi.

Akarçeşme, yaptığı açıklamada, 2014-2015 sezonunun sonunda genç kadrolarıyla büyük başarı elde ettiklerini ve amaçladıkları şampiyonluğa ulaştıklarını ifade etti.

Bayanlar Voleybol 1. Lig'de 2012-2013 sezonunda da mücadele ettiklerini hatırlatan Akarçeşme, "Talihsiz biçimde 2. Lig'e düştük. Sezonu iyi bir sırada bitirmiştik ama play-out etabında istenilen puanı alamayınca düşmüştük. Halkbank’ın desteği devam etti ve yeniden 1. Lig'e çıkmanın mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.

Mutlu sona ulaşmak için zorlu etapları yoğun çalışarak geçtiklerini belirten Akarçeşme, "Yoğun bir 9 ay geçirdik. Lige çıkmak için büyük bütçeler ayıran 8 takımla yarıştık. Play-off sisteminde kesinlikle puan kaybetme lüksü yok. Kıyasıya mücadelenin sonucunda ligi lider bitirdik ve 1. Lig'e çıkma başarısını gösterdik" ifadelerini kullandı.

- "Şimdi hedef Avrupa kupalarına katılmak"
Cengiz Akarçeşme, projede ligdeki ikinci sezon için Avrupa kupalarında oynayacak derece elde etmek olduğunu kaydederek, şunları söyledi:

"Avrupa'da edinilen tecrübeyle sonraki yıl da kupa kaldırmayı hedefliyoruz. Gerçekçi olmalıyız,  Şampiyonlar Ligi kupasını hemen alamayız ama Avrupa’daki diğer kupaları ilk etapta kaldıracak güce gelmek istiyoruz. Yönetimimizin bize vereceği destek çok önemli. Onların desteğiyle bunları başaracak güce gelebiliriz. Halkbank Erkek Voleybol Takımı'nın Avrupa’daki başarısı bizim için avantaj yaratıyor çünkü kurumumuz bu süreç konusunda tecrübeli artık. Altyapı ve tesis imkanlarımız da bu kupaları kaldıracak gücü bize veriyor."

- "Kulübün düzeni çok güzeldi"
Takımın tecrübeli oyuncusu Bahar Nur Şahin, daha önce sadece 1. Lig'deki takımlarda forma giydiğini belirterek, "İlk kez 2. Lig'de mücadele ettim. Sezon başında Halkbank'ın düzenini, ortamının güzelliğini ve 1. Lig'e çıkma hedefini gördüm. Bu nedenle 2. Lig'de olmasına rağmen Halkbank’ı tercih ettim" diye konuştu.

Genel kanının aksine 2. Lig'in çok zorlu olduğunu dile getiren Bahar Nur Şahin, "Herkesin gözünde daha kolay görünse de aksine 2. Lig çok zor. Çok fazla çalıştık ve final grubuna kalmaya başardık. Sürecin sonunun mutlulukla bittiği için çok sevinçliyiz. Gelecek sene de bu takım ortamını sürdürerek başarıya koşacağımızı düşünüyorum" değerlendirmesini yaptı.

- "Başbakan Elena"
Takımda kendisine liderlik özelliği nedeniyle "başbakan" diye hitap edilen Elena Litovchenko ise sezonun keyifli ancak bir o kadar da zor geçtiğini söyledi.

Geride kalan sezonu hayatı boyunca unutamayacağını dile getiren Litovchenko, "Tüm takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Çok zor bir süreçti. Ama severek çalıştığımız için çok zor olmasına rağmen keyifli ve başarılı geçti. Umarım, önümüzdeki sezon da birlikte olacağız" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler