"Şampiyon olacağıma inancım tam"

03.09.2015 - 12:06 | Son Güncellenme: 03.09.2015 - 12:06

Güreşte serbest stil 125 kiloda son dünya şampiyonu milli sporcu Taha Akgül, "Ne olimpiyat kotası ne de ilk 3'te yer almak beni kesmez. Dünya Şampiyonası'na kesinlikle şampiyon olmaya gidiyorum" dedi.

Akgül, 7-13 Eylül tarihlerinde ABD'nin Las Vegas kentinde düzenlenecek Dünya Şampiyonası öncesinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, hem kendisinin hem de takımın çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdiğini belirtti.

Unvanını koruma amacıyla ABD'de mücadele edeceğini vurgulayan milli güreşçi, "Şampiyonada en favori sporcu benim. Bu nedenle sadece Türkiye'nin değil tüm dünyanın gözü benim üzerimde olacak. Ne olimpiyat kotası ne de ilk 3'te yer almak beni kesmez. Kesinlikle şampiyon olmaya ve altın madalya almaya gidiyorum. Bu saatten sonra yenilmemem gerekiyor. Dünya şampiyonluğundan başka sonuç beni kesmez. Şampiyon olacağıma inancım tam" diye konuştu. 

Olimpiyat vizesi vermesi nedeniyle tüm ülkeler şampiyonaya en iyi sporcularıyla geleceğinin altını çizen Akgül, "Avrupa Oyunları'nda da ülkeler en iyi sporcularıyla yer almıştı. Serbest Güreş Milli Takımı olarak Bakü'de 5 madalya kazanmış ve takım halinde üçüncü olmuştuk. Dünya Şampiyonası'nda takım halinde en az 3-4 madalya alacağımızı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

 

Senin için hazırladığımız haberler