Şampiyonlar golf oynadı

20.11.2016 - 16:16 | Son Güncellenme: 20.11.2016 - 16:16

Dünya Tekvando Poomse şampiyonu Elif Aybüke Yılmaz ve Türkiye Tırmanma şampiyonu Kadir Murat Altıntaş, "Yemyeşil Spor" etkinliği kapsamında golf oynadı.

Ankara Golfkent'te düzenlenen etkinlik kapsamında katılımcıların sorularını yanıtlayan sporcular, golf sahasında performanslarını sergiledi.

Peru'da düzenlenen 10. Tekvando Poomse Dünya Şampiyonası'nda 18-30 yaş kategorisinde altın madalya kazanan Elif, ilk kez golf oynadığını belirterek, tekvandoya başladığı ilk anı hatırlayıp, heyecanlandığını söyledi.

Dünya Şampiyonası'nda kazandığı altın madalyanın 19 yıllık hayali olduğunu belirten Elif, önündeki 4 yarışta şampiyon olmayı, daha sonra da kariyerine antrenör olarak devam etmek istediğini ifade etti.

Elif, rekabetin başarıda önemli bir faktör olduğuna dikkati çekerek, "Rekabet, sporun olmazsa olmazıdır. Ancak çok ince bir çizgidir. Sizi ya uçurumdan aşağı indirir ya da tepeye çıkarır. Kişisel gelişimimle birlikte sahip olduğum rekabetçi ruhum benim başarı sebebimdir." diye konuştu.

Türkiye Tırmanma şampiyonu Kadir Murat Altıntaş ise otomobil kullanımında eksikler olduğunu gözlemlediğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bu konuda bir genel bilinç oluşturulması gerektiğini düşünüyorum. Bana göre ileri sürüş teknikleri eğitimlerine her sürücü ilgi duymalı. Yaptığımız sporla ilgili çevremize bilinç kazandırmak gibi toplumsal görevlerimiz var. Günümüzde trafikte yaşanan kazaları görüyoruz. Yitip giden canlar var. Sporcu olduğum için sportif boyutunu şampiyonalarda yaşıyorum, başarılar elde ediyorum ama bunu o noktada bırakmayıp deneyimlerimi, bildiklerimi bir bilinç kazandırmak adına paylaşıyorum." 

Senin için hazırladığımız haberler