"Şampiyonlar Ligi ayarında takımlarla oynadık"

26.07.2020 - 12:49 | Son Güncellenme: 26.07.2020 - 12:49

Süper Lig'in şampiyonu Medipol Başakşehir'in teknik direktörü Okan Buruk, Şampiyonlar Ligi'ne de en iyi şekilde hazır olmaya çalışacağız. Kura çok önemli. Dördüncü torbadan giriyorsunuz ve çekeceğiniz takımlar önemli" dedi.

"Şampiyonlar Ligi ayarında takımlarla oynadık"

Şampiyon Medipol Başakşehir'in teknik direktörü Okan Buruk, Kasımpaşa maçı öncesinde beIN Sports'a açıklamalarda bulundu.

"Sempatik bir Başakşehir takımı oluştu"

Kazandıkları şampiyonluk hakkında konuşan Buruk, "Pazar günü şampiyonluğumuzu ilan ettik. Maçtan sonra sahada sevindik, çok güzeldi. Maç heyecanıyla birlikte enteresan bir gün oldu. Maçı oynarken şampiyon olduk. Takıma cuma gününe kadar izin vermiştim. Yoğun bir tempodan çıktı. Avrupa Ligi'nden ötürü çalışmalarımız devam edecek. Bugün bir maç oynayacağız. 10 gün sonra da bir Kopenhag maçımız var.

Bir yandan mutluluğunu yaşıyoruz. Geçen yıl temmuz ayında antremanlara başladık, lig de temmuz ayında bitti. Yaşadığımız başarı her şeyin önüne geçiyor. Sempatik bir Başakşehir takımı oluştu. Fanatik olsa da bizim hakkımızı veren çok taraftar oldu. Dışarıya karşı da olumlu mesajlar verdiğimizi düşünüyorum. Avrupa'da Türkiye'yi temsil eden tek takımız, bu da bize gurur veriyor" dedi.

Koronavirüs salgını sebebiyle verilen arayı iyi değerlendirdiklerini ifade eden başarılı teknik adam, "Pandemi dönemine Galatasaray ve Sivasspor da iddialı bir şekilde girdi ancak puan kayıpları yaşadı. Beşiktaş alt sıralardan iyi geldi. Herkes elindekinin en iyisini çıkarmaya çalıştı. Herkes kazanabilirdi. Biz bu dönemi fiziksel ve psikolojik olarak iyi geçirdik. Oyun olarak da doğru işler yaptık" şeklinde konuştu.

"Şampiyonlar Ligi ayarında takımlarla oynadık"

Gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'ne katılacaklarını vurgulayan Okan Buruk, "Geçen sene Olympiakos'la Şampiyonlar Ligi ön elemesi oynadık. Belki çok hazır değildik. Belki bizim için Avrupa Ligi daha hayırlı oldu. Şampiyonlar Ligi'ne hazırlık yaptık aslında. Oynadığımız takımlar da Şampiyonlar Ligi ayarında. İnşallah Kopenhag'ı geçersek yine Şampiyonlar Ligi ayarında bir takımla oynayacağız. 4. torbadan gireceğiz. Kura da önemli. Bunu çok hayal ettik. İnşallah önümüzdeki sene bunu yaşayacağız. Şampiyonlar Ligi bizim için de avantaj. Oyuncu getirmek de biraz daha kolaylaşıyor" ifadelerini kullandı.

"Psikolojik olarak çökmüş bir takım vardı"

Teknik direktör olarak gelişimini ifade eden Buruk, "7 yıldır ekibimle birlikte çalışıyorum. Onlar benim için çok değerli. Bu bir ekip çalışması... Birlikte en doğruları yapmaya çalışıyoruz. Ekip olarak da 11 kişiye çıktık. Son yıllar bizim için iyi geçti. Geçen sene Rizespor'la yaptığımız çıkış... Küme düşme hattından bir anda Avrupa'ya gider miyiz, sorusunu sorduk. Akhisarspor'la Türkiye Kupası'nı kazandık. Bu beklenmeyen bir şey.

Yarı finale kaldığımızda Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Akhisarspor takımları vardı. Kim kazanamaz deseler, Akhisar cevabı verilirdi. Burada sonunu getiremeyen bir takım vardı. Bu kulübün 2014'ten beri yaşadığı bir süreç var. Ciddi bir gelişim söz konusu. Geçen sene kaçan şampiyonluğun ardından zihinsel bir yıpranma vardı. Oyuncuları motive ettik. 1 sene önce psikolojik olarak çökmüş bir takımı ayağa kaldırdık ve sonunu getirdik. Pandemi dönemi bize olumlu yansıdı. Bir yenilenme şansı oldu" dedi.

Kayserispor maçından önce Abdullah Avcı ile konuştuklarını söyleyen deneyimli teknik adam, "Ben futbolu İBB'de bırakmıştım. Biz Mahmut ile takım arkadaşıydık. Burası benim kulüplerimden biriydi. Abdullah Avcı ile milli takımda birlikte çalıştık. Göksel Başkan ile hep bir aradaydık. Ben, Abdullah Avcı ve Göksel Gümüşdağ görüştüğümüzde, başkan şakayla karışık Abdullah Avcı'ya 'Hocam bir yere gitmiyorsunuz ki Okan Hoca'yı alalım' demişti. Bu sezon başında da Abdullah Avcı takımdan ayrıldı. Kayserispor maçından önce Abdullah Avcı aradı, 'Maçtan sonra arayan çok olur, şampiyonluğunu tebrik ediyorum' dedi" şeklinde konuştu.

"İşinizi doğru yapmak zorundasınız"

Futbolcu ve teknik direktörlük arasındaki farkları açıklayan Buruk, "Futbolculuk ve teknik direktörlük çok farklı. Teknik direktör olarak en büyük sorumluluk sizde. Doğruyu ve yanlışı yapan teknik direktör. Kaybettiğinizde oklar size çevriliyor, kazanınca da ön planda siz oluyorsunuz. İşinizi doğru yapmak zorundasınız" dedi.

"Visca ile çok mutluyuz"

İrfan Can ve Visca hakkında konuşan Okan Buruk, "Edin Visca kulübün sembolü. Başkan senin heykelini diktireceğim diyor. Çok iyi bir karakter, idman kaçırmaz. Çok çok yorgunsa 1 gün dinlenir. Bütün sezon oynadı, bir kırmızı gördü ama o da hatalı karardı. Transfer haberi hep çıkıyor, biz onunla mutluyuz.

İrfan Can bizim için önemli, daha fazlasını yapabileceğini düşünüyorum. İdmanda iyi çalışır, maçta en iyisini verir. Topa dokunuşundan, vuruşundan büyük futbolcu olduğunu gördüm. Her Türk oyuncunun Avrupa'ya gitmesine sevinirim. İnşallah ileride önemli takıma gider" dedi.

"Yabancı sınırını kimse istemiyor"

Süper Lig'de uygulanacak yeni yabancı futbolu kuralı hakkında yorum yapan Okan Buruk, "Son zamandaki Merih gibi, Yusuf gibi, Zeki gibi, birçok oyuncumuz yurt dışına gitti. Çok da başarılılar. Yeni kural, 'Sen gönderme' diyor. Hiç kimse istemiyor. İsteyen kimseyi duymadım. Neden ortaya çıktığını da hiç bilmiyorum. Türk futbolcularının giderek arttığı bir dönemdeyiz. Daha çok adımız geçiyor. İyi bir jenerasyon yakalandı.

İki ay sonra lig başlayacak, iki ay önce kurallar değişiyor. Hızlı ve acemice alınmış bir karar olduğunu düşünüyorum. Bunu Romanya Ligi'nden, Türkiye'ye örnek alırsak, bizim ileriye dönük hedeflerimiz arasında, Avrupa'nın en iyi liglerinden biri olmaktan daha çok daha küçülen, Avrupa'nın küçük ülkelerinden biri olma hedefi olduğunu gösteriyor bu kararlar" şeklinde konuştu.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler