Şampiyonlar Ligi'nde tarihi bir hamle geliyor

26.11.2019 - 18:07 | Son Güncellenme: 26.11.2019 - 18:24

Dünya futbolunun en büyük organizasyonlarından biri olan Şampiyonlar Ligi'nde tarihi bir hamle geliyor.

Avrupa futbolunun kulüpler bazında bir numaralı organizasyonu olan Şampiyonlar Ligi için yeni bir yayın sistemi düşünülüyor.

Birçok ülkede yayıncı kuruluşların ekonomik anlamda maç yayın haklarını almakta zorlandığı ve artık çekildiği ifade edildi.

Bu durumun ilerleyen yıllarda daha da güç durumlar doğurabileceğini düşünen UEFA, önemli bir hamle yapmaya hazırlanıyor.

UEFA’nın genel sekreteri Theodore Theodoridis, bu konuyu doğruladı, “Şu an için birçok yayıncı ortağımız var ve biz ileriye dönük devam etmeyi düşünüyoruz.

Biz her şeye hazırlıklı olmak istiyoruz ve birçok alternatif düşünüyoruz. Geleneksel yayıncılık her spor branşında ve futbol maçlarında var. Ancak biz yeni bir şeyler bulmalıyız. Özellikle dijital alanda yenilikler bulmalıyız. Biz şu anda bunu deniyoruz” dedi.

Şu anda televizyon yayıncılıların çekilmek zorunda kaldığı bu nedenle internette yayına dönük işlemlerin denendiği aktarıldı. Tıpkı birçok internet uygulamasında gibi, gerekli paketleri ödeyerek maçı izleme şansı, abone fırsatları ve öde izle dönemleri üzerinde çalışmalar olduğu vurgulandı. (Milliyet)

Senin için hazırladığımız haberler