Trabzonspor 4-2 Göztepe (Maç Sonucu - Özet)

12.03.2022 - 20:08 | Son Güncellenme: 13.03.2022 - 09:07

Süepr Lig 29. haftasında Trabzonspor ile Göztepe karşı karşıya geldi. Karşılaşma Trabzonspor 4-2 Göztepe skoru ile sona erdi. İşte beIN maç özeti ve detayları...

Trabzonspor 4-2 Göztepe (Maç Sonucu - Özet)

AJANSSPOR HABER

Süper Lig lideri Trabzonspor, küme düşme hattında mücadele veren İzmir ekibi Göztepe'yi konuk etti. Abdullah Avcı'nın maç öncesi 'Şampiyonluğa 900 dakika, 10 maç kaldı' demesinden sonra Bordo-Mavililer, Göztepe'yi 4-2 mağlup ederek şampiyonluğa 9 maç 810 dakika sonra ulaşacak. İşte detaylar...

Açılışı Halil yaptı

31. dakikada Göztepe'de savunma arkasına sarkan Halil Akbunar, rakibinden sıyrılıp kaleci Uğurca Çakır ile karşı karşıya kaldı. Ayağının içiyle vuruşunda ise meşin yuvarlak kalecinin solundan ağalarla buluştu. Trabzonsporlu oyuncuların gol öncesi faul itirazlarına VAR'dan olumsuz yanıt geldi ve hakem orta noktayı gösterdi.

15 saniye sonra beraberlik geldi

34. dakikada Cornelius ceza yayı üzerinde topu Nwakaeme ile buluşturdu. Nwakaeme'nin vuruşunda meşin yuvarlak kaleci İrfan Can'ın solundan ağalarla buluştu.  Anthony Nwakaeme, Cornelius'un asistini gole çevirmeyi başaran yıldız futbolcu, bu sezon Trabzonspor forması ile 11 gol, 9 asist ile tam 20 gole katkıda bulundu.

Kariyer rekoru geldi

Anthony Nwakaeme, 11 gol ve 10 asistlik grafiği ile kariyer rekorunu kırdı. Nwakaeme, Süper Lig'de 2018/19 ve 2019/20 sezonlarında 20 gole katkı sağlamıştı. Nijeryalı, Göztepe karşısında 1 gol ve 1 asist kaydederek, toplam skora etkisini 21 yaptı. Böylece kariyer rekorunu kırdı.
  

Trabzon'da öne geçiren gol

37. dakikada Visca yarı sahadan aldığı topla birlikte Göztepe ceza sahası içine girdi. Kaleci ile karşı karşıya kalan Visca, meşin yuvarlağı arkadaşı Abdulkadir Ömür'e bıraktı. Abdulkadir'in vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. Medipol Başakşehir'den ara transfer döneminde Trabzonspor'a katılan yıldız kanat oyuncusu Edin Visca Bordo-Mavili forma ile daha önce 6 gol kaydetmişti. Henüz asisti bulunmayan Boşnak futbolcu, Trabzonspor 37. dakikada öne geçtiği golde, Abdülkadir Ömür'e son pası veren isim oldu. 
 
 

Beraberlik golü gecikmedi

43. dakikada hızlı gelişen Göztepe atağında sol kanattan topu alan Berkan son çizgiye inip ceza sahası içindeki Soner'e gönderdi. Soner'in düzgün vuruşunda kaleci Uğurcan topa müdahale etse de meşin yuvarlak filelerle buluştu.  İlk yarıda başka gol olmayınca iki ekip 2-2 skorla devreyi bitirdi.

Trabzon ikinci yarıya 'Fırtına' gibi başladı

İlk yarısı 2-2 biten karşılaşmada Trabzonspor, ikinci yarıda oyuna giren Djaniny ile öne geçtikleri golü buldu. Göztepeli Angel'in hatasını iyi takip eden Djaniny, topu ceza alanı içinde aldı ve kaleci İrfan Can'ı çalımlayarak topu filelere gönderdi. Djaniny bu golden sonra 27 maçta 8. golüne ulaştı. 

Abdulkadir Ömür'den bu sezon ilk

Trabzonspor'da ikinci yarı oyuna giren oyuncular fırtına gibi esti.  İkinci yarı başında oyuna giren Dorukhan, orta sahada yaptığı kontrolden sonra iki kişiyi şık çalımlayarak topu Abdulkadir'e gönderdi. Abdulkadir, ilk yarıda kendisine asist yapan Visca'ya topu verdikten sonra ceza alanına gitti. Visca, ceza alanı koşunu yapan Abdulkadir'i gördü ve meşin yuvarlağı genç oyuncunun önüne attı. Abdulkadir önüne gelen topa şık vuruş yaparak durumu 4-2'e getirdi. Abdülkadir Ömür, 23 Aralık 2018'deki Çaykur Rizespor maçının ardından Süper Lig kariyerinde ikinci kez bir karşılaşmada iki gol attı.

Avcı 61 dedi

Trabzonspor, teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde 61. lig maçına çıktı.

Geçen sezon ligin 8. haftasında anlaşılan Avcı yönetiminde Karadeniz ekibi, 60 lig karşılaşmasında 38 galibiyet, 18 beraberlik alırken, sadece 4 kez sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

810 dakika sonra kupa ellerde

Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı maç öncesinde yaptığı açıklamada ''Şampiyon olmamıza 10 maç kaldı, 900 dakika kaldı. Ne zaman olacağımızı bilmiyorum. Bugün yine kazanan takımın teknik direktörü olmak istiyorum. Daha şampiyon olmadık.'' ifadelerini kullandı. Bordo-Mavililer, Göztepe engelini aşarak bu rakamları 9 maç 810 dakikaya düşürdü.

Trabzonspor'un kalan 9 maçı:

Çaykur Rizespor (D)

Beşiktaş (E)

Gaziantep FK (D)

Fatih Karagümrük (E)

Adana Demirspor (D)

Antalyaspor (E)

Hatayspor (D)

Altay (E)

Başakşehir (D)

 

Maçtan dakikalar 


20. dakikada sağ taraftan Peres'in ceza sahası içine gönderdiği topu İrfan Can yumrukladı. Savunmaya çarpıp boşta kalan meşin yuvarlağı kaleci İrfan Can kontrol etti.

21. dakikada Cornelius'in ceza sahası sol çaprazından sert şutu kaleci İrfan Can'da kaldı.

23. dakikada Göztepe, sol taraftan korner atışı kullandı. Savunmanın karşılamak istediği top bir anda Berkan'ın önüne düştü. Kafa vuruşunda ise Uğurcan Çakır parmaklarıyla meşin yuvarlağa müdahale ederek mutlak golü önledi.

24. dakikada Edin Visca'nın derinlemesine pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Nwakaeme'nin vuruşunda meşin yuvarlak kaleci İrfan Can'ın ayaklarından geri döndü.

31. dakikada Göztepe'de savunma arkasına sarkan Halil Akbunar, rakibinden sıyrılıp kaleci Uğurca Çakır ile karşı karşıya kaldı. Ayağının içiyle vuruşunda ise meşin yuvarlak kalecinin solundan ağalarla buluştu. 0-1

34. dakikada Cornelius ceza yayı üzerinde topu Nwakaeme ile buluşturdu. Nwakaeme'nin vuruşunda meşin yuvarlak kaleci İrfan Can'ın solundan ağalarla buluştu. 1-1

37. dakikada Visca yarı sahadan aldığı topla birlikte Göztepe ceza sahası içine girdi. Kaleci ile karşı karşıya kalan Visca, meşin yuvarlağı arkadaşı Abdulkadir Ömür'e bıraktı. Abdulkadir'in vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 2-1

43. dakikada hızlı gelişen Göztepe atağında sol kanattan topu alan Berkan son çizgiye inip ceza sahası içindeki Soner'e gönderdi. Soner'in düzgün vuruşunda kaleci Uğurcan topa müdahale etse de meşin yuvarlak filelerle buluştu. 2-2

49. dakikada Nwakaeme'nin pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Djaniny, kaleci İrfan Can'ı çalımlayarak meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi. 3-2
53. dakikada Visca'nın penaltı noktasına yerden pasında topu iyi takip eden Abdulkadir Ömür, meşin yuvarlağı ağalarla buluşturdu. 4-2

76. dakikada Nwakaeme'nin pasında ceza sahası içine giren Visca'nın vuruşunda meşin yuvarlak kaleci İrfan Can'ın sağından auta çıktı.

90+1. dakikada ani gelişen Trabzonsor atagından Visca'nın pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Bakasetas'dan önce kaleci İrfan Can meşin yuvarlağı kontrol etti.

Senin için hazırladığımız haberler