Şampiyonluk derbisi gibi derbi!

Eren Tuncay
08.05.2021 - 10:27 | Son Güncellenme: 08.05.2021 - 17:32

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk derbisinde lider Beşiktaş, 3. Galatasaray'a konuk. Kartal kazanırsa yüzde 90 şampiyon. Aslan kazanırsa lig yeniden başlayacak. Fenerbahçe'nin de gözü derbide. İşte derbide muhtemel 11'ler ve detaylar.

Şampiyonluk derbisi gibi derbi!

AJANSSPOR - HABER

Spor Toto Süper Lig'in 40. haftası bu akşam şampiyonluk derbisi gibi bir derbiye sahne olacak. Lider Beşiktaş, Galatasaray'ı Türk Telekom Stadı'nda yenerek şampiyonluğunu yüzde 90 ilan etmek istiyor. Galatasaray ise derbiyi kazanarak yarışı son saniyeye kadad kovalama hedefinde. Aynı saatte Ankaragücü deplasmına çıkacak olan Fenerbahçe'nin bir gözü ve kulağı derbide olacak. karşısında en kritik maçlarından birine çıkıyor. Telafisi olmayan derbinin muhtemel 11'leri ve diğer tüm detaylar haberimizde...

Mücadele öncesinde Fatih Terim'in, “Kaybedersek Beşiktaş’ı alkışlarız” sözlerinin üzerine Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin açıklamaları eleştiri topladı. Çebi dün yaptığı açıklamada, “Tabii ki alkışlayacak, başka ne yapacak ki? Yapılması gerekeni söylemiş Fatih hoca, eklenecek bir şey yok. Kazanırsak tabii ki alkışlayacak.” ifadelerini kullandı. Çebi bu açıklamasıyla sosyal medyadan tepki topladı.

Galatasaray - Beşiktaş maçının hakemi kim?

Galatasaray-Beşiktaş arasındaki tarihi derbiyi Türkiye'nin uluslararası anlamda da en şöhretli hakemi olan Cüneyt Çakır yönetecek. Çakır'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yapacak. Ligin ilk devresindeki derbiyi de Çakır yönetmiş ve Beşiktaş 2-0 kazanmıştı. Çakır, bugüne kadar VAR olarak dahil iki takımın toplam 11 derbi yönetti. Bu derbilerde Galatasaray 6, Beşiktaş ise 4 kez galip geldi. 1 derbi de beraberlikle sonuçlandı. Beşiktaş'ın kazandığı 4 derbinin 2'sinde Çakır VAR görevlisiydi. Galatasaray da Çakır VAR'dayken 1 kez kazandı. Buna göre Cüneyt Çakır'ın sahada baş hakem olduğu maçlarda Galatasaray 5, Beşiktaş ise 2 kez galibiyet yüzü gördü.

Galatasaray - Beşiktaş maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?

Spor Toto Süper Lig'de zirveyi yakından ilgilendiren Galatasaray - Beşiktaş maçı 8 Mayıs Cumartesi günü saat 20:30'da beIN Sports 1 kanalından canlı izlenecek.

Galatasaray eksikleri

Sakat: Etebo
Cezalı: Yok

Beşiktaş eksikleri

Sakat: Bernard Mensah, Vincent Aboubakar, Georges-Kevin N'Koudou, Cenk Tosun, Oğuzhan Özyakup ve Ajdin Hasic
Cezalı: Yok

İlk maçta gülen Kartal olmuştu

İki takım arasında ligin ilk yarısında Vodafone Park'ta oynanan derbiyi 2-0'lık skorla Beşiktaş kazanmıştı.

Muhtemel 11'ler

  • Galatasaray: Muslera, Yedlin, Donk, Marcao, Saracchi, Taylan - Babel, Gedson, Emre Akbaba, Onyekuru, Halil
  • Beşiktaş: Ersin, Rosier, Vida, Welinton, N’Sakala, Josef, Atiba, Ljajic, Ghezzal, Gökhan Töre, Larin

Ya şampi ya üçlü yarış

Bugünkü Galatasaray-Beşiktaş derbisinin sonucu ya Beşikta için 'Şampi' başlıklarını attıracak ya da son iki hafta üçlü bir yarışa sahne olacak. Bu anlamda ikili ve hatta üçlü averaj da önemli hale gelecek. Galatasaray, bugün hem kazanmak hem de en az 3 fark atarak, ikili averajda da Beşiktaş'ın üstüne çıkmayı hedefleyecek. Beşiktaş ise kazanıp işi bitirmek veya en kötü ihtimalle berabere kalıp son iki haftaya da avantajını korumak istiyor. Çünkü Kartal'ın, Ankara'da kazanmasi halinde bile Fenerbahçe'ye karşı hem 3 puan hem de ikili averaj üstünlüğü olacak.

 

Nefes nefese kıran kırana

Derbi öncesi Beşiktaş 81 puanla lider durumda bulunuyor. Siyah beyazlı takımı 76 puanla Fenerbahçe takip ediyor. Galatasaray ise 75 puanla üçüncü sırada bulunuyor. Üç takımın gelek hafta kalan son iki maçı ise şöyle:

BEŞİKTAŞ

Fatih Karagümrük

Göztepe (D)

 

FENERBAHÇE

Demir Grup Sivasspor  

Hes Kablo Kayserispor (D)

 

GALATASARAY

Yukatel Denizlispor (D)

Helenex Yeni Malatyaspor 

Senin için hazırladığımız haberler