Şampiyonluk mesajı: "Bütün oyunculara ihtiyacım var"

24.01.2021 - 21:15 | Son Güncellenme: 24.01.2021 - 21:15

Sergen Yalçın, Süper Lig'de 21. hafta maçında 2-1 kazandıkları Göztepe maçının ardından beIN Sports'a açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Şampiyonluk mesajı: "Bütün oyunculara ihtiyacım var"

Beşiktaş ligin ilk yarısının son haftasında konuk ettiği Göztepe'yi 2-1 yendi. Siyah beyazlı takımın teknik direktörü Sergen Yalçın, maçın ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

"Bay haftasından sonra değişim gösterdik"

Sezona kötü başladıklarını ifade eden Yalçın, Avrupa kupaları karşımıza çıktı. Sezon başı hazırlığı yapmadan maç yaptık. Kötü oyunlar oynadık. Beklenmeyen bir durum değildi. Lige çok hazır girmedik. Milli maç arası ve bay geçtiğimiz süreçte iyi çalıştık ve o günden sonra değişim gösterdik. Oyun olarak güçlü oynadık. Bugünkü maçta takımın yorgun olduğunu gördük. Rotasyonun ne kadar önemli olduğunu gösterdi.

6-7 farklı oyuncuyla oynayabilirdim. Yapamadığımız hamleler de oldu. Oğuzhan, Necip ve Montero'yu kullanamadım. Kazanmak çok önemli. Ligin ilk yarısını böyle bitirmek çok değerli. Çok mutluyuz. Çok zor bir ikinci yarı bizi bekliyor. Sıkışık bir fikstür var. Kolay olmayacak. Bütün oyuncularımıza ihtiyaç var. Bütün oyuncular fit tutmak zorundayız. Oyunculara saygı gösterelim. Camia için savaşıyorlar. Yapmamız gereken oyunculara saygı duymak" dedi.

"Adem ve Gökhan da bizim için transfer gibi oldu"

Transfer çalışmaları hakkında bilgi veren deneyimli teknik adam, "Mümkün olursa forvet istiyoruz. Benim elimde olan bir şey değil. Ben raporumu verdim. Türk futbolunun içinde bulunduğu durum bazı şeyleri yapmaya engel oluyor. Başkan ve yönetimin karar verebileceği bir konu. Ben istediklerimi söyledim. Ekonomi biraz önümüzü kesiyor. Forvet dışında transfer yapacak gibi görünmüyoruz. İdareli bir şekilde futbolcularımızı kullanmak istiyoruz. Rosier'e biraz fazla yük bindi. Adem girdi gol attı, Gökhan asist  yaptı. Adem ve Gökhan da bizim için transfer gibi oldu. Üçüncüyü de yapmaya çalışacağız" şeklinde konuştu.

"Atmosferi olmayan bir ortamda maç çevirmek kolay değil"

Göztepe'nin tek atağının gol olduğunu vurgulayan Yalçın, "İlk yarı oyun tamamen bizim kontrolümüzdeydi. Rakip tek atak yaptı gol attı. Geri düştüğümüz zaman da maç çevirmesini biliyoruz. Böyle atmosferi olmayan bir ortamda maç çevirmek kolay değil. 2-1 olduktan sonra üzerimize gelmeye çalıştı. VAR'dan dönen golümüz var. Erken gol bulsak maçın seyri farklı olurdu" diyerek sözlerini noktaladı.

Senin için hazırladığımız haberler