Şampiyon'un hedefi Olimpiyatlar..

13.04.2015 - 13:06 | Son Güncellenme: 13.04.2015 - 13:06

23 Yaş Altı Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Finlandiyalı rakibini 6-2 mağlup ederek Avrupa şampiyonu olan Fatih Başköy, Brezilya'da düzenlenecek 2016 Rio Olampiyatlarına katılarak Türkiye'yi temsil etmeyi hedefliyor.

Polonya'da geçen ay düzenlenen 23 Yaş Altı Avrupa Güreş Şampiyonası'nda rakibini finalde yenerek Avrupa şampiyonu olan Fatih Başköy, AA muhabirine, Dünya Güreş Birliği tarafından düzenlenen şampiyonada finale yükseldiğini anlattı.

Finalde de Finlandiyalı rakibi Lahti Thomas'ı 6-2 mağlup ederek altın madalyanın sahibi olduğunu belirten Başköy, 98 kiloda çıktığı maçlarda ülkeyi en iyi şekilde temsil ettiğini söyledi.

Başköy, verdiği mücadelenin ardından başarıya ulaşmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirerek, "Bayrağımızı göndere çektirmeyi başardım. İstiklal marşımızı okutturmak çok mutlu bir andı. Bu şerefi yaşadığım ve yaşattığım için çok gururluyum" dedi. 

Kariyerine Avrupa şampiyonluğunu eklediği için çok mutlu olduğunu belirten Başköy, bundan sonra da çok çalışarak hedeflerine adım adım ulaşmak istediğini ifade etti.

Milli güreşçi Başköy, Avrupa şampiyonu olmanın kariyeri açısından bir başlangıç olduğunu vurgulayarak, "Avrupa şampiyonluğu şu ana kadar kariyerim boyunca aldığım en iyi derece. İnşallah bundan sonra büyüklerde Avrupa ve dünya şampiyonlukları, Olimpiyatlarda da madalya hedeflerim var. İnşallah çalışarak bunları da elde edeceğime inanıyorum" diye konuştu.

"Bir sporcunun en büyük hedefi olimpiyattır"
Bir sporcunun en büyük hedefinin olimpiyatlar olduğunu anlatan Başköy, şunları kaydetti: "Olimpiyatlar, bir sporcunun ulaşmak istediği son noktadır. Benim de 2016 Rio Olimpiyatlarına katılarak bayrağımı temsil edebilmek ve marşımızı okutturmak en büyük hedefim. Biliyorum ki buraya katılmak zaman, emek ve özveri istiyor. Ben de buna önem veriyor ve zaman ayırıyorum. Bunun için hem milli takım kamplarında hem de kendi kulübümde çok çalışıyorum. İnşallah bir gün gelecek buralarda olmak bana nasip olacak. Buna yürekten inanıyorum"

Senin için hazırladığımız haberler