Samsun'da 25 takımın yarışı başladı

02.10.2015 - 15:39 | Son Güncellenme: 02.10.2015 - 15:39

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından Samsun'da düzenlenen Özel Sporcular Futbol Şampiyonası müsabakaları başladı.

Türkiye'nin çeşitli illerinden 25 takımın katıldığı turnuva, 19 Mayıs ilçesindeki sahada gerçekleştiriliyor.

Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 9 Ekim'e kadar sürecek şampiyonanın ardından Erkekler ve Bayanlar Türkiye Voleybol Şampiyonası'nın başlayacağını söyledi.

Şampiyonaya down sendromlu, otizmli ve mental zihinsel engelli çocuk, genç ile yetişkinlerin katıldığını bildiren Aydın, başarılı olan takımların Türkiye'yi dünya, Avrupa ve paralimpik oyunlarında temsil edeceğini anlattı.

Sporculara başarı dileyen Aydın, "Kapalı kapılar ardında kalan bu güzel kardeşlerimiz artık spor yapıyor. Hiçbir eksiği olmayan engelliler, ülkemizde son on yılda altın çağını yaşıyor. Biz Özel Sporcular Spor Federasyonu olarak başta Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'a, Samsun Valimiz İbrahim Şahin'e katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz'' dedi.

19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu ise özel sporcuların katıldığı şampiyonaya ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Senin için hazırladığımız haberler