Samsunspor ayakta: Ertuğrul Sağlam bırakmalı mı?

16.04.2021 - 01:15 | Son Güncellenme: 16.04.2021 - 02:46

Spor Toto 1. Lig'de 30. hafta, birbirinden önemli maçlarla geride kaldı. Şampiyonluk yarışına dair tüm değerlendirmeler, Ajansspor - Kritilig'de!

Samsunspor ayakta: Ertuğrul Sağlam bırakmalı mı?

AJANSSPOR

Spor Toto 1. Lig’de 30. hafta tamamlandı. Bitime son 4 hafta kala, heyecan fırtınası tüm hızıyla devam etti ve zirve yarışı adeta kızıştı. 


Haftanın kritik maçlarında lider Giresunspor, Keçiörengücü’nü 2-1 ile geçerek yoluna kayıpsız devam etti. Adana Demir, deplasmanda Altınordu sınavını 3 puanla aşarken, Menemenspor karşısında beklenmedik bir beraberlik alan Samsunspor’u da averajla geçip 2.sıraya yükseldi.

 

Spor Toto 1. Lig'in 30. haftasında oynanan maçların sonuçları şöyle:

  • Tuzlaspor-Eskişehirspor: 5-2
  • Altınordu-Adana Demirspor: 0-1
  • GZT Giresunspor-Ankara Keçiörengücü: 2-1
  • Menemenspor-Yılport Samsunspor: 2-2
  • Adanaspor-Akhisarspor: 3-1
  • Aydeniz ET Balıkesirspor-İstanbulspor: 1-2
  • Beypiliç Boluspor-Bereket Sigorta Ümraniyespor: 1-4
  • Ankaraspor-Altay: 2-2
  • Bursaspor-Royal Hastanesi Bandırmaspor: 2-1

 

Spor yorumcusu Cevdet Ünüvar, Spor Toto 1. Lig’de bu hafta alınan sonuçları, puan tablosunu ve şampiyonluk yarışını Ajansspor editörü Deniz Şen'e değerlendirdi. 

Altınordu 0-1 Adana Demir: 'Belki de en kritik galibiyetlerden biri'

Bu haftanın en önemli müsabakalarından birinde Altınordu, evinde Adana Demirspor'u konuk etti. Mavi şimşekler, 14. dakikada Dibba'nın ayağından bulduğu gol ile karşılaşmadan 1-0 galip ayrıldı. Ligde 12 maçtır yenilmeyen Adana Demirspor puanını 58'e yükseltti ve Samsunspor'u averajla geçerek 2. sıraya yükseldi.

 

Artık 1. Lig’de son 4 haftaya girdik. Heyecanın en final yaptığı süreçteyiz. Koca bir sezonun faturasının kesileceği süreç. Adana Demirspor’un Altınordu deplasmanında alacağı sonuç hem kendisi için hem Altınordu için, sıralamayı belirlemek açısından çok önemliydi. Adana Demirspor belki de en kritik galibiyetlerinden birini aldı. Rakibi Samsunspor’un Menemen deplasmanında uzatmanın son dakikasında biraz da ofsayt görünümlü golü ile berabere kalmasıyla puanlar eşitlendi. İkili averajda Adana Demir daha iyi olduğu için 2. sıraya yükseldi.

 

'Adana Demirspor, Samet Aybaba ile bambaşka bir takım oldu'

Adana Demirspor, Altınordu galibiyeti ile Samet Aybaba dönemindeki yenilmezlik serisi de sürdürdü. Akdeniz ekibi, 23. haftada göreve gelen Samet Aybaba yönetiminde çıktığı 8 maçı da kaybetmedi.

 

Adana Demirspor, Samet Aybaba ile bambaşka bir takım oldu. Hem içeride hem de dışarı kazanmayı alışkanlık edindiler. Bu başarılı seri neticesinde bugün 5 puan ilerisinde olan Samsunspor ile puan eşitliğini ve sıralamayı yakaladılar. Bu mağlubiyette Altınordu’nun ilk 2 yarışında geriye düştüğünü söyleyebiliriz.

 

Ankaraspor 2-2 Altay: 'Altay haftanın kaybedenleri arasında'

Ankaraspor, bu hafta konuk ettiği Altay ile 2-2 berabere kaldı. İzmir ekibi, ilk 2 sıranın 4 puan gerisine düştü.

 

Bu haftanın en önemli kayıplarından birisi de Ankaraspor Altay beraberliğiydi. İki takım da beraberliğe mağlubiyet kadar üzüldüler. Maç sonu oyuncuların sahaya yığılmış hali gerçekten çok dramatikti. İki takım da kaybetti diyebiliriz bu sonuçla ve maç berabere bitmiş olsa bile Altay’ı haftanın kaybedenleri arasına yazabiliriz.

 

Menemenspor 2-2 Samsunspor: 'Beşiktaş'ta çalıştı Bursa'yı şampiyon yaptı ama alt ligde bocaladı'

Şampiyonluk mücadelesi veren Samsunspor, Menemenspor ile deplasmanda 2-2 berabere kaldı. Ligde 3. sıraya düşen Ertuğrul Sağlam'ın öğrencileri, son 7 haftada sadece iki kez kazandı ve avantajını da kaybetmiş oldu.

 

Samsunspor bu yıl müthiş bir proje ile lige katıldı. 1. Lig’den Süper Lig’e direkt çıkmak adında büyük bir faturayı Ertuğrul Sağlam’ın önüne sundular. Kadro korundu ve transferler yapıldı. Ligin favori takımlarından birisiydi. Bu bütçe ile bu sıralamada olmaları gerçekten şaşırtıcı. Ertuğrul Sağlam gibi Beşiktaş’ta görev almış, Bursaspor’da şampiyonluk yapmış bir teknik adamın alt liglerde bocaladığını görüyoruz. 

 

'Samsunspor camiası, görevi bırakmasını bekliyor'

Futbolcu olarak Ertuğrul Sağlam’ın Samsunspor’da sembol isim olması tabii ki önemli ama teknik direktör olarak onun da formsuz olduğunu söyleyelim. Bu kadroyu şampiyonluğa taşıyamamak, ilk ikiden Süper Lig’e taşıyamamak… Şu anda yeri tartışılıyor. Samsunspor camiasının Ertuğrul Sağlam’ın görevi bırakması yönünde bir beklentisi var ama o inatla ligin sonunu görmek istiyor. 

 

Ertuğrul Sağlam uzun süre teknik adamlık yapmadı. Bir ara İran’a gitti geldi ama, Samsunspor da onun doğduğu takım. Bu anlamda Samsunspor’da yeniden ayağa kalkmak istiyordu. Samsunspor’un da alt liglere çıkıp tekrar yükseldikten sonra bu sıralaması ve yarışın içinde olması çok önemliydi.

 

Sağlam’dan Samsunspor camiasına söz
 

'Samsunspor, Adana Demir’in nefesini ensesinde hissetti'

Menemenspor maçında hem kötü oynadılar, hem de sürpriz bir şekilde 1 puana sevindiler. Mağlup olmaları uzak bir ihtimal değildi. 1 puanı uzatma dakikalarında almaları rakibiyle puan eşitliğini sağlamaları açısından önemliydi. Ben Samsunspor’un Giresunspor maçıyla başlayan düşüşünün bu maça kadar devam etmesini ligin zirvesinde kalmanın zorluğuna bağlıyorum. Takibindeki Adana Demir’in de nefesini ensesinde hissetmesi bu kayıpta önemli bir etken. Menemenspor da her maçını final niteliğinde oynuyor. Ümit Karan’ın talebeleri Samsunspor’a karşı 2-2 bile olsa göz doldurdu diyebiliriz.

Bursaspor 2-1 Bandırmaspor: 'Bursaspor'un tek çaresi gençleri'

1. Lig’de 30. haftanın son maçında Bursaspor ile Bandırmaspor karşı karşıya geldi. Mücadele Bursaspor'un 2-1 üstünlüğüyle sona erdi. Ali Akman ve Batuhan Kör gibi genç forvetleri Türk futboluna kazandıran Bursaspor'da bu isimlere eklenen son halka Eren Güler oldu. 2003 doğumlu oyuncu Bandırma maçıyla birlikte  7 karşılaşmada toplam 125 dakika süre alırken ilk gollerini kaydetti.

 

Hafta içi mesaisinin sıralama olarak olmasa bile en önemli maçlarından biri  Bursaspor - Bandırmaspor maçıydı. Bandırmaspor uzun süre önde götürürken ikinci yarıda Bursaspor’un inanılmaz bir temposu vardı. Rakibini sürekli yıprattı ve atak oyunu oynadı. Maçın uzatmalarla birlikte son 10 dakikasında müthiş bir Bursaspor presi vardı. Bunun neticesinde önce beraberliği sağladılar, sonra da Bandırmaspor'u yenmeyi başardılar. Genç oyunculardan Eren Güler ve Burak Kapacak’ın performansı çok önemliydi. Eren’in ilk golü hazırlanış açısından çok güzeldi. Burak’ın hazırlayıp önüne gönderdiği topu Eren sol ayakla güzel bir vuruşla golü yazmayı başardı.

 

 

 

Bursaspor’un genç oyuncularına inanması gerekiyor, bu kadar borçla artık başka bir kurtuluş reçetesi yok. Altyapıya yönelip, bu oyuncularla uzun süreli sözleşmeler yapıp Ali Akman’da yaşadıkları üzüntülü durumu diğer oyuncularda da yaşamamaları gerekiyor. Burada bir yönetim zaafı da söz konusu. Ali Akman devam etseydi belki de play - off ya da ilk 2’yi yakalayabilecek bir Bursaspor’u konuşacaktık ve Ali Akman’ın gidişine de bu anlamda üzülmeyeceklerdi. Hem takımın motivasyonu bozuldu hem de uzun süre toparlanamayan bir Bursaspor gördük. Bu galibiyet gençler adına sevindirici bir sonuç ancak sadece bir teselli 3 puanı.

 

Timsah genç golcüsüyle geri döndü!
 

 

Adanaspor 3-1 Akhisarspor: 'Tehlike çanları çalıyor'

Kümede kalma mücadelesi veren Adanaspor ve Akhisarspor'un mücadelesinde gülen taraf 3-1'lik skor ile Adanaspor oldu. Adanaspor puanını 34'e yükseltti ve 13. sıraya yerleşti. Akhisarspor ise 25 puanla 16. sırada kaldı.

 

Hafta içinin final maçlarından biri 6 puanlık maç olan Adanaspor - Akhisarspor maçıydı. Adanaspor kendisi için bu maçın ne kadar önemli olduğunu biliyordu çünkü rakibini ilk yarıda 1-0 yenmişti. Bu maçta alacağı sonuç ikili averaj ve puan farkının açılması açısından önemliydi. 3-1 kazanmayı bildi. 

 

 

'Emanetçi hoca değil, A takım teknik direktörü olmalı'

Eyüp Arın’ın artık emanetçi hoca görünümünden çıkması gerekiyor. Altyapı çalışmalarında önemli bir görev üstleniyor. Artık A takımın teknik direktörü olmalı ve Adanaspor macera aramaktan vazgeçmeli, kendi özüne dönmeli. Kendi özünden yetiştirdiği oyuncularla hem Türk futbolunun hem Adanaspor’un geleceğini kurtaracak hamleler yapmalı. Bu galibiyet onlar için oldukça önemliydi. Belki de ligde kalacaklarını gösteren bir sonuç oldu. 

'Akhisarspor’u anlamak mümkün değil'

Gerçekten Akhisarspor’u anlamak mümkün değil. Çok savruklar, dağınıklar ve ne yaptığını bilmez bir takım görünümündeler. Hem yerli hem yabancı oyuncular Akhisarspor’u yukarıya taşıyacak ivmeyi kazandıramadı. O güzelim takım önce Süper Lig’den düştü. Manisa FK’nın 1. Lig’e çıktığı bir sezonda ikinci bir Manisa takımı olan Akhisarspor’un ligde kalması çok önemliydi ama maalesef şu anda ateş merkezindeler.

 

 

En önemli rakiplerine kaybettiler. Aradaki puan farkı 9 oldu. Menemenspor ya da Balıkesirspor'dan birisini bu sıralamaya çekmeye çalışacak ama fikstüre bakınca bu hiç kolay değil. Akhisarspor için tehlike çanları çalıyor diyebiliriz. Bakalım Akhisarspor bu son 4 haftada kendisi için mucize, rakipleri için de korku tüneli oluşturabilecek sonuçları alabilecek mi? Bekleyip göreceğiz.

Spor Toto 1. Lig'de 30. haftada oluşan puan durumu:

  1. Giresunspor: 63
  2. Adana Demirspor: 58
  3. Samsunspor: 58
  4. Altay: 54
  5. İstanbulspor: 54
  6. Altınordu: 52
  7. Ankara Keçiörengücü: 49
  8. Ümraniyespor: 44
  9. Tuzlaspor: 44
  10. Bursaspor: 43
  11. Bandırmaspor: 39
  12. Boluspor: 35
  13. Adanaspor: 34
  14. Balıkesirspor: 32
  15. Menemenspor: 31
  16. Akhisarspor: 25
  17. Ankaraspor: 23
  18. Eskişehirspor: 8

 

Spor Toto 1. Lig'de 31. haftanın fikstürü:

17 Nisan Cumartesi:

  • 16.00 Ankara Keçiörengücü-Tuzlaspor 
  • 19.00 Adana Demirspor-GZT Giresunspor 
  • 18 Nisan Pazar:
  • 13.30 Eskişehirspor-Aydeniz Et Balıkesirspor
  • 16.00 Akhisarspor-Altınordu 
  • 19.00 İstanbulspor-Menemenspor 

19 Nisan Pazartesi:

  • 13.30 Bereket Sigorta Ümraniyespor-Ankaraspor 
  • 16.00 Altay-Adanaspor 
  • 16.00 Royal Hastanesi Bandırmaspor-Beypiliç Boluspor 
  • 19.00 Yılport Samsunspor-Bursaspor 
Senin için hazırladığımız haberler