Samsunspor Taraftar Grupları, Boluspor Maçındaki Olaylar Hakkında Açıklama Yaptı

Orhan Gülek
29.03.2023 - 22:32 | Son Güncellenme: 29.03.2023 - 22:34

Spor haberleri... Samsunspor taraftar grupları, Boluspor maçında ve sonrasında yaşanan olaylar dolayısıyla ortak açıklama yaptı. İşte tüm detaylar...

Samsunspor Taraftar Grupları, Boluspor Maçındaki Olaylar Hakkında Açıklama Yaptı

AJANSSPOR - HABER

Spor Toto 1. Lig’in lideri Samsunspor, deplasmanda Boluspor’u 5-1 yendi. Boluspor tarafından yapılan müracaat sonrası karşılaşmaya Samsunspor taraftarları alınmazken, maç ve maç sonrasında olaylar yaşandı. Samsunsporlu futbolcular maç başlamadan önce boş kalan Samsunspor taraftarlarının olması gereken tribünleri selamlarken, maç sonrası da deplasman tribününe giderek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Futbolcuların bu hareketi Boluspor yönetimi ve oyuncuları tarafından tepki topladı. Saha içinde Samsunsporlu futbolculara, saha dışında da Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım ve yöneticilere tepkiler oldu ve arbede yaşandı. Yaşanan olayların ardından bazı Boluspor taraftarları gözaltına alınırken, Samsunspor taraftar grupları da yaşanan olayların ardından ortak basın açıklamasında bulundu.

"Hiç kimse efendiliğimizi korkaklık olarak algılamasın"

Taraftar gruplarından yapılan yazılı açıklamada, “Şampiyonluk ve Süper Lig yolunda emin adımlarla yürüyen Samsunsporumuz, gerek yönetimi, gerek futbolcuları, gerekse taraftarıyla, tüm Türkiye’ye futbol nezaketi dersi veriyor. Kendi sahasında karşılaştığı ya da deplasmanda konuk olduğu tüm takımlara karşı aynı nezaketi korumaya çalışan camiamız, ne yazık ki bunun karşılığını aynı şekilde alamamaktadır. Boluspor maçı sonrasında yaşanan olaylar da bunun en son ve en açık örneklerinden birisidir. Saha içerisinde futbolcularımıza, saha dışında yöneticilerimize yönelik gerçekleşen bu ahlaksız yaklaşımlara karşı, bizler yine efendiliğimizi koruyoruz. Atatürklü armaya sahip bir camia olmanın gerekliliklerini yerine getirmeye çalışıyoruz. Ancak şunu da ifade etmek isteriz ki; Hiç kimse efendiliğimizi korkaklık olarak algılamasın, sabrımızla oynamasın! Rakip takımların futbolcuları, yöneticileri ya da taraftarları bizim ilgi alanımızda asla olmadı, olmayacaktır da. Bizim için öncelik, 11 senelik hasrete son verip, armamızın ve camiamızın hak ettiği yer olan Süper Lig’deki yerimizi almaktır. Bu hedefimize de ulaşmamıza az kaldı” ifadeleri yer aldı.

"Yenilmenin de bir gurur ve onur olduğunu bilmelidir"

Açıklamada ayrıca, “Buradan bir kez daha tekrar etmekte fayda görüyoruz. Rekabeti düşmanlık haline getirmeye çalışanlar, bu kirli düşüncelerinden bir an önce kurtulsun. Samsun bu ülkenin kurtuluş şehri, Samsunspor ise bu şehrin en büyük sevdasıdır. Her şehrin takımı, o şehir için muhakkak özeldir. Ancak Samsunspor’un bizim için yeri bambaşkadır! Futbolda kazanmak kadar kaybetmek olduğunu da öğrenmelisiniz. Samsunspor’a yenilen neredeyse her kulüp, takımımıza saldırmaya çalışmaktan vazgeçmelidir. Hatta Samsunspor gibi bir takımla oynamanın, Samsunspor’a yenilmenin de bir gurur ve onur olduğunu bilmelidir. Artık herkes yerini, haddini bilsin. Futbolcusundan, yöneticisine, teknik ekibinden, taraftarına kadar Samsunsporluların sabrıyla oynamaya son verin. Lidere saygı duyun, şampiyonu kutlayın, Süper Lig’e çıkışını takdir edin” ifadeleri kullanıldı.

Senin için hazırladığımız haberler