Litvanyalı futbolcu Samsunspor'u amatörlükle suçladı

Burak Alaca
08.01.2023 - 19:54 | Son Güncellenme: 08.01.2023 - 23:30

Geçtiğimiz günlerde Samsunspor'un yollarını Arvydas Novikovas ülkesinin basınına kulüp hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Litvanyalı futbolcu Samsunspor'u amatörlükle suçladı.

Litvanyalı futbolcu Samsunspor'u amatörlükle suçladı

AJANSSPOR-HABER

Samsunspor'un önce kadro dışı bıraktığı, geçtiğimiz günlerde de sözleşmesini feshettiği Litvanyalı sağ kanat oyuncusu Avrydas Novikovas ülkesinin basınına konuştu. 32 yaşındaki futbolcu çarpıcı suçlamalarda bulundu.

"Bu tesadüf olamaz"

Litvaya basınından 15 min'e konuşan deneyimli futbolcu "Öncelikle kulübün orada yüksek bir seviyede olduğunu anlamak gerekiyor. Stadyum, taraftarlar vs. Sadece kulüpteki bazı insanlar profesyonel olmamaları nedeniyle pek çok kötü şey yapıyorlar. Kararlarıyla başkanın kafasını meşgul ediyorlar ve başkan öyle olup olmadığını bilmiyor. 2 yılda 5 futbolcu atıldı. Ancak bu bir tesadüf olamaz" ifadelerini kullandı.

Antrenör değişimini anlattı

Sezona Bayram Bektaş ile başlayan Samsunspor deneyimli çalıştırıcı ile yollarını ayırıp Hüseyin Eroğlu'nu göreve getirdi. Teknik direktör değişikliğini öğrendiği anı anlatan Novikovas "Bir sabah uyandım ve kulüpten gelen bir mail ile teknik direktörümüzün ayrıldığını öğrendim. Bunun olacağını düşünmemiştim bile. Bektaş döneminde çok süre bulamadım. Belki beni beğenmiyordu ama gitti. Eroğlu geldi ve beni her maçta oynattı." dedi.

İlgini Çekebilir
TFF 1. Lig ekibi duyurdu: Transfer yasağı kalktı
Habere Git

"Mektup yanlış adrese geldi sandım"

Kadro dışı kaldığına dair aldığı mektubu görünce şakınlığa uğradığını söyleyen Litvanyalı oyuncu "Her şey iyi gidiyordu. İzin gününde bir mektup aldım. Mektupta takım arkadaşlarımla iyi geçinemediğim, antrenmanlarda iyi bir performans sergilemediğim ve koçu dinlemediğim yazıyordu. Mektup yanlış kişiye gönderildi sandım. Boldrin ve beni 30 gün kadro dışı bıraktılar." dedi.

"Biz ilk değiliz"

Oyuncuların uğradığı haksızlığın yalnızca kendilerine özel olmadığını vurgulayan yıldız "Bizden önce bu sezon 3 oyuncu bu durumla karşı karşıya kaldı. Bu kulüp için bir kazadan ibaret değil bu. Her sezon oyuncuları bu şekilde serbest bırakıyorlar." dedi.

"İlk mektubu kim yolladı?"

Geçtiğimi günlerde Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım'ın kendileri hakkında yaptığı açıklamaya yanıt veren Novikovas "Taraftara karşı bizi suçluyor ama ilk mektubu kim gönderdi. Eğer ben yanlış bir tutum sergilesem, takım arkadaşlarımla bir sorun yaşasam bunu anlayabilirdim. Ben neden kadro dışı kaldığımı sorduğumda herkes gülmeye başlıyordu. Herkesle harika anlaşıyordum." dedi.

İlgini Çekebilir
Samsunspor'da Ali Kaan Güneren'den şampiyonluk açıklaması
Habere Git

Yüksel Yıldırım: "Bize savaş açtılar"

Geçtiğimiz günlerde sebest bıraktıkları oyuncular hakkında konuşan Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım "Novikovas, Boldrin'e kulüp bulmalarını söyledik. Kulübe karşı resmen savaş açmışlar." ifadelerini kullandı.

Sancılı süreç iki ayı aştı

Avrydas Novikovas ve Fernando Boldrin, Samsunspor tarafından 25 Ekim'de kadro dışı kalmıştı. Sözleşme fesih süreci 2 aya aşkın süren oyuncular ile yollar 4 gün önce ayrıldı.

Senin için hazırladığımız haberler