Samsunspor'dan Fenerbahçe açıklaması: "Kazanmamız halinde..."

10.10.2024 - 19:26 | Son Güncellenme: 10.10.2024 - 19:35

Trendyol Süper Lig'in 9. haftasında Samsunspor ve Fenerbahçe karşılaşacak. Samsunspor Başkan Vekili Veysel Bilen, maça ilişkin açıklamalarda bulundu.

Samsunspor'dan Fenerbahçe açıklaması: "Kazanmamız halinde..."

AJANSSPOR - HABER

Samsunspor Başkan Vekili Veysel Bilen, Nuri Asan Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Bilen, Trendyol Süper Lig'in 9. haftasında sahalarında Fenerbahçe'yi ağırlayacakları maça ilişkin dikkat çeken ifadeler kullandı.

"Fenerbahçe maçında göreceksiniz"

Samsunspor Başkan Vekili Veysel Bilen'in açıklamaları şu şekilde: "İki takım arasında geçmişten bugüne hep zevkli, rekabetçi ve hafızalarda çok izleri olan maçlar oynanmıştır. 20 Ekim'de oynayacağımız Fenerbahçe maçı, tam bir futbol şölenine dönüşecek. Fenerbahçe maçında göreceksiniz, sahada olanca gücüyle mücadele eden, Atatürklü armayı terinin son damlasına kadar temsil edecek karakterli oyuncu grubuyla kazanmak için sahaya çıkacağız. Bu maçı kazanmanın sadece bir maç kazanmak olmadığını biliyoruz. Maçı kazanmamız halinde Samsunspor'u Türk futbolunun gündemine taşıyacağız. Belki o haftanın, belki ligin ilk yarısının, belki de sezonun en çok konuşulacak maçlarından biri olacağına inanıyoruz.

"Transfer yasağımız var"

Bu sezon için transfer yasağımız var. Ara transfer döneminde de transfer yapmak gibi bir pozisyonumuz yok. Bizim tahtamız bu sezon bittiği zaman, 2025-2026 sezonu için açılacak. Yani 2025 Temmuz ayına kadar transfer yasağımız var. Ocak veya şubat ayında transfer konusunda herhangi bir oyuncuyla görüşmemiz söz konusu olamaz ancak şubat ayında transfer sezonu kapandıktan sonra gelecek sezonun planlamasını yapmak adına takımlarında sözleşmesi biten oyuncuları scout ekibimiz takip edecektir. Yani temmuz ayında yapacağımız transfer çalışmasına önceden hazırlık yapacağız. Bu tüm Avrupa'da böyledir. Transfere 3-5 günde karar veremezsiniz. Yani transfer hazırlıklarına şubat ayı sonunda başlarsınız, mayıs ayına kadar sürer. Mayısta sezon bittiği zaman şartlar uyuyorsa haziran-temmuz ayı gelince, transfer sezonu açılınca kamplara yetiştirmek için oyuncular ile anlaşmaya başlarsınız.

"Okan Kocuk için aradılar"

Kaleci Okan Kocuk'un performansından da bahseden Veysel Bilen, Milli Takım'dan telefon aldıklarını şu sözlerle açıkladı: "Milli takım sorumlularımız, kalecimiz Okan Kocuk'u özellikle Karadağ maçının kamp kadrosuna almak için kulübümüzü aradı ancak Okan Kocuk, Adana Demirspor maçında ısınmaya çıktığı zaman sakatlandı. Fedakarlık yaparak doktorumuzun müdahalesiyle maçı tamamladı. Hala tedavisi devam ediyor. İnşallah Fenerbahçe maçına yetişecek. Milli takım teknik sorumluları zaten Okan için aradı ama sağlık ekibinin raporunu görünce olmadı. Aynı şekilde Kamerunlu oyuncumuz Olivier Ncham da milli davet aldı ancak sağlık ekibimiz, 'Milli takıma giderse iyileşme süreci uzar' raporu verdi. Ntcham'da 'Benim için Fenerbahçe maçı son derece önemli. Ben o maçta mutlaka oynamak istiyorum, takımıma katkı vermek, böyle bir maçı yaşamak istiyorum' dedi ve ülkesinin milli takımının hocasıyla görüşüp affını istedi. Her iki oyuncumuzun da tedavi süreçleri devam ediyor."

Samsunspor, bu sezon Süper Lig'de topladığı 18 puanla 2. sırada yer alıyor. Kırmızı-Beyazlılar, geride kalan 8 maçta; 6 galibiyet ve 2 mağlubiyet aldı.

Senin için hazırladığımız haberler