Samsunspor'dan kadına şiddetle mücadeleye "mor formalı" destek

İsa Kethüda
25.11.2021 - 15:33 | Son Güncellenme: 25.11.2021 - 15:36

TFF 1. Lig ekiplerinden Yılport Samsunspor, üzerinde 15 farklı dilde "Kadına şiddete hayır" yazan mor formalarıyla kadına karşı şiddetle mücadeleye destek veriyor.

Samsunspor'dan kadına şiddetle mücadeleye "mor formalı" destek

TFF 1. Lig ekiplerinden Yılport Samsunspor, üzerinde 15 farklı dilde "Kadına şiddete hayır" yazan mor formalarıyla kadına karşı şiddetle mücadeleye destek veriyor.


"Kadına şiddete hayır"

Kulüpten yapılan açıklamaya göre "Dünyanın en ağır forması" sloganıyla hazırlanan ve üzerinde 15 farklı dilde "Kadına şiddete hayır" mesajının yer aldığı formaları, Samsunspor oyuncuları sezon boyunca giyerek mücadeleye destek vermeye devam edecek.

Samsunspor'un yürüttüğü farkındalık kampanyasında formaların satışından elde edilecek gelirin yüzde 10'u da şiddet mağduru kadınlar yararına çalışan vakıflara bağışlanacak.


Samsunspor'un farkındalık kampanyası, Yılport Samsunspor Futbol Kulübü AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Yıldırım'ın kızı Zeycan Rochelle Yıldırım'ın desteğiyle yürütüldü.

Zeycan Rochelle Yıldırım, mor formayı "Kadına şiddete hayır" kampanyası kapsamında sadece Türkiye'de değil, dünyada kadına şiddetin son bulması için devam eden mücadeleye katkı olarak gördüklerini belirtti.


Dünyada yankı uyandırması için hem ulusal hem de uluslararası platformlarda çalışarak formalarını tanıtacaklarını aktaran Yıldırım, bu mücadeleye futbol aracılığıyla erkeklerin katılımının büyük önem taşıdığını vurguladı.

Yüksel Yıldırım: "Öncelikli hedefimiz 50 bin forma satışı"

Formanın kulübün resmi ürün mağazalarında satışa çıktığını bildiren Yıldırım, "Öncelikli hedefimiz 50 bin forma satışı. Kampanyanın çığ gibi büyüyeceğine ve bu vakıflara yapılacak desteğin hızla yükseleceğine gönülden inanıyoruz. Kampanyaya Türkiye'den başladık ama burada bitmeyecek, uluslararası platformlarda devam edecek." ifadesini kullandı.

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla Passolig gişesinde ücretsiz bilet yükleten tüm kadın taraftarlar, 27 Kasım Cumartesi günü oynanacak Yılport Samsunspor -Adanaspor maçında misafir edilecek.

Samsunspor'un mor renkli "kadına şiddetle mücadele forması"na kadınlardan ilgi


TFF 1. Lig ekiplerinden Yılport Samsunspor'un, üzerinde 15 farklı dilde "Kadına şiddete hayır" yazan mor formalarına kadınlar ilgi gösteriyor.


Kırmızı-beyazlı kulübün "Dünyanın en ağır forması" sloganıyla hazırlandığı ve üzerinde 15 farklı dilde "Kadına şiddete hayır" mesajının yer aldığı formaların satışı, Store 55'te devam ediyor.


Özellikle kadın taraftarların ilgi gösterdiği mor formalar, yurt dışından da alıcı buluyor.


Kulüp Genel Müdürü Soner Soykan, AA muhabirine, Samsunspor'un 2 yıldır formalarıyla Türkiye'de ses getiren bir takım olduğunu söyledi.


Samsunspor'un sosyal sorumluluk projelerinin her zaman içinde yer alacağına işaret eden Soykan, "Ülkemizde ne yazık ki kadına yönelik şiddet devam ediyor. Bu şiddetin önüne geçmek için biz de farkındalık yaratmak istedik. Formaların üzerinde 15 farklı dilde 'şiddete hayır' dediğimiz için sadece Türkiye'de değil, yurt dışından da formalarımıza ilgi var. Bu formalar sayesinde farkındalık oluşturabilirsek ve bir kişiyi bile şiddet konusunda engelleyebilirsek bu, bizim için gurur verici olacaktır." dedi.


Soykan, şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını vurgulayarak, "Ülkemizde kadınımız çok değerli' diyoruz. 'Annemiz, kız kardeşimiz ve eşimiz' diyoruz, 'Onlara sahip çıkmamız lazım' diyoruz ama bunlar bazen sadece lafta kalıyor. Ülkemiz önüne geçmek için bunu devlet politikası haline getirdi. Yasası da çıktı ama yine önüne geçilemedi, vatandaş olarak bunun farkındalığını yaratmamız gerekiyor. Ülkemizde futbola ilgi çok fazla, futbol takımlarının bizim gibi farkındalık oluşturması ile bunun önüne geçmeye çalışmamız lazım." ifadesini kullandı.


Formanın satışından elde edilen gelirin bir kısmının kadın derneklerine bağışlanacağını dile getiren Soykan, 27 Kasım Cumartesi günü sahalarındaki Adanaspor maçına da bu forma ile çıkmak istediklerini kaydetti.

Senin için hazırladığımız haberler