Samuel Eto'o başkan! Aday olma sebebi çok çarpıcı...

22.09.2021 - 11:54 | Son Güncellenme: 22.09.2021 - 11:57

Kamerunlu eski yıldız futbolcu Samuel Eto'o, federasyon başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Eto'o aday olma sebebini de anlattı. İşte detaylar...

Samuel Eto'o başkan! Aday olma sebebi çok çarpıcı...

DIŞ HABER-AJANSSPOR 

Bir dönem Türkiye'de de forma giyen Kamerunlu eski yıldız futbolcu Samuel Eto'o, Kamerun Futbol Federasyonu başkanlığına adaylığını açıkladı. Sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, "Kamerun Futbol Federasyonu başkanlığına adaylığımı duyurmaktan dolayı memnun ve onurluyum." ifadesini kullandı. Detaylar haberde...

"Dünyanın geri kalanı biz olmadan ilerliyor"

Samuel Eto'o, "Bizim futbolu yeniden inşa etme zamanımız geldi. Bir numaralı sevgimiz olan futbolun elden geçirilmesini ülkemizde geciktiremeyiz. Çünkü dünyanın geri kalanı ilerliyor ve biz olmadan ilerliyor" ifadelerini kullandı.

Kamerun Futbol Federasyonu seçimlerinin 11 Aralık 2021'de yapılması planlanıyor. Samuel Eto'o söz konusu sürece kadar yoğun bir çalışma yürütecek. 

'Aday olmasına engel var' iddiası gündemdeydi 

Eto'o ülkesine federasyon başkanı olarak hizmet etmek istediğini vurgularken, mevcut yönetimden Gilbert Schlichk, çifte vatandaşlığı olan Samuel Eto'o'nun kurallar gereği başkan adayı olamayacağını iddia etmişti. Eto'o Barcelona forması giydiği dönemde 5 yıl çalışma vizesi süresini tamamlamış ve İspanyol vatandaşlığı da almıştı.

Önemli bir kariyeri var

Kariyeri boyunca Barcelona, Inter, Chelsea gibi önemli takımlarda forma giyen ve 4 kez yılın Afrikalı futbolcusu seçilen Eto'o, Türkiye'de ise Antalyaspor ile Konyaspor'da görev yapmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler