Samuel Eto'o'dan ırkçılık açıklaması: "İngiliz tarzı cezalar verilmeli"

23.09.2019 - 20:50 | Son Güncellenme: 23.09.2019 - 20:50

Bir dönem ülkemizde Konyaspor ve Antalyaspor formaları giyen Inter'in eski golcü oyuncusu Samuel Eto'o, İtalya'da son günlerden yükselen ırkçılık durumu hakkında açıklamalarda bulundu.

"Sarı, siyah, turuncu..."

38 yaşındaki Eto'o, "Sarı, siyah, turuncu... Sonunda hepimiz aynıyız ve çocuklarımız da bunu bilmeli. Tribünlerde sana bağırıp bir maymun fotoğrafı gösteriyorlar." dedi.

"Kınamaktan korkmamalısınız"

FIFA Başkanı Infantino'nun suçlu taraftarları stadyumlardan men edilmesi gerektiğini ve İngiliz tarzı cezalar verilmesi gerektiğini söyleyen Eto'o, "Sorumluları tanımlamanız ve stadyumlardan atmanız gerekiyor. İngiltere'de olduğu gibi. Cezanın kesinliğine ihtiyacı var. Irkçıları kınamaktan korkmamalısınız, durdurulana kadar onlarla savaşmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

"İngiltere'de ırkçılık yaşamadım"

Eski Kamerunlu oyuncu, "İngiltere'de oynarken hiçbir zaman böyle bir şey yaşamamıştım. Hepimiz İngiltere'de bunun ortadan kalktığını düşündük, bu yüzden bunun hala devam etmesi ve ortaya çıkması çok üzücü. Sosyal medya şirketlerinin sahiplerinin de daha fazlasını yapması gerekiyor. Polisin bu anonim Twitter hesaplarının arkasında kim olduğunu bulamaması çok delice." açıklaması yaptı.

"Katar çok farklı bir yer"

Katar'ın ev sahipliği yapacağı turnuva hakkında konuşan Eto'o, "Katar küçük bir ülke ama öne çok çıkıyor. Çünkü diğerlerinden çok farklı bir yer.  Yaşamak ya da ziyaret etmek için harika bir yer. Kendinizi çok güvende hissediyorsunuz ve plajları inanılmaz. Bu yüzden futbolun yanı sıra insanlar da tatdilin tadını çıkarabilecekler" ifadelerini kullandı.

AJANSSPOR-DIŞ HABER

Senin için hazırladığımız haberler