'Şanlı' Efes! İspanyol devi perişan oldu

20.04.2021 - 21:42 | Son Güncellenme: 20.04.2021 - 22:20

Anadolu Efes Sertaç Şanlı'nın sayıları, ribauntları ve bloklarıyla yıldızlaştığı maçta İspanyol devi Real Madrid'i 90-63 gibi farklı bir skora yenerek seride 1-0 öne geçti.

'Şanlı' Efes! İspanyol devi perişan oldu

AJANSSPOR - HABER

Euroleague Play-Off turları başladı. Avrupa Süper Ligi Başkanlığı ve Real Madrid Başkanlığı'nı aynı anda yürüten Florentino Perez, basketbolda unutmak isteyeceği bir gece yaşadı. Temsilcimiz Anadolu Efes, bugün Real Madrid'i 90-63'lük skorla, yani 27 sayı farkla mağlup etmesini bildi.

 

Maçın adamı Sertaç Şanlı seçilirken; Anadolu Efes'in 2. yarıda ortaya koyduğu savunma oyunu takdiri topladı. Oyunun ilk yarısı ortada geçse de hatta zaman zaman Real Madrid öne geçecek olsa da Anadolu Efes 3. çeyrekte bilinen oyununu oynadı ve Şanlı, son 2 çeyrekte fark yaratan oyuncuydu. Bu sonuçla beraber, Anadolu Efes durumu 1-0'a getirdi. 

Larkin yoksa Beaubois var!

Play-Off'ların ilk maçında Real Madrid'i 20 sayı farkla mağlup edip 2. maç öncesi favori hale gelen Anadolu Efes, Beaubois ve Sertaç Şanlı ile oyunun kaderini değiştirdi. İlk yarıda Real Madrid'den Laprovittola yıldızlaşırken; Beaubois'in üçlükleri, Sertaç'ın ribaundları Madrid'e kabus yaşattı. Bugün, Shane Larkin 14 sayılık katkı sağlarken; Beaubois 19 sayı, Sertaç Şanlı 16 sayı 8 ribaund ile oynadı. 

Şanlı, "Final Four'a kalacağımızı düşünüyorum..."

Performansıyla maçın adamı seçilen Sertaç Şanlı, "Böyle bir galibiyetle başlamak çok iyi ama sadece 1 maç kazandık diğer maçlarda da bu savunmayı yaparsak Final Four’a kalacağımızı düşünüyorum. Harika hissediyorum. Bu bir takım oyunu. Hep birlikte yaptık. Aynısını ikinci maçta da yapmalıyız." dedi.

Ergin Ataman, "Maça tutuk başladık..."

Real Madrid'in oyuna kendi takımından daha iyi başladığını kabul eden Ergin Ataman, "Maça tutuk başladık. Tedirgin başladık ve 8-0’lık avansla başladılar. Sonra Simon’un ve Shane’in sayılarıyla dengeyi sağladık. Sonra kendi oyunumuzu oynadık. Ama bu akşam çok şut kaçırdık. Micic 9 atıştan 1 basket bulabildi. İyi savunma yaptık. Larkin’in Laprovittola’ya yaptığı baskı çok iyiydi. Onlara fırsat tanımadık. İkili oyunlarda devrilmeleri çok iyi kontrol ettik. Hep doğru adamı bulduk." ifadelerini kullandı. 

Senin için hazırladığımız haberler