Satrançta genç millilerden 5 madalya

30.04.2018 - 11:24 | Son Güncellenme: 30.04.2018 - 11:24

Arnavutluk'ta düzenlenen Dünya Okullar Satranç Şampiyonası'nda Türk sporcular 5 madalya kazandı.

Türkiye Satranç Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Dıraç kentinde gerçekleştirilen organizasyonda, 40 ülkeden 487 sporcu yarıştı.

11 yaş kızlarda Dila Baloğlu, 13 yaş genelde Can Dolgun, 7 yaş genelde Alperen Akdoğan, gümüş madalya kazanırken, 11 yaş kızlarda Elifnaz Akat ve 13 yaş kızlarda Safiye Öykü İnce bronz madalyanın sahibi oldu.

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, uluslararası arenada farklı yaş kategorilerinde yakaladıkları başarının artarak devam ettiğini belirterek, "Genç millilerimiz, Dünya Okullar Şampiyonası'nda müthiş bir mücadeleye imza attılar. Şampiyonluğu kıl payı kaçırdılar. Aldıkları dereceler, sergiledikleri performanslarla dünya satranç otoritelerinin takdirini kazandılar. Gelecekte müthiş başarılara imza atacak gençlerimiz geliyor. Sağlam adımlarla ilerliyorlar. Genç ustalarımız bize daha büyük başarılar yaşatacak. Onlarla gurur duyuyorum. Bu sevinci bizlere yaşattıkları için teşekkür ediyorum ve yürekten kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Şampiyonada madalya kazanan Dila Baloğlu ve Elifnaz Akat, kadın usta adayı (WCM), Can Dolgun ise FIDE Ustası (FM) unvanı almaya hak kazandı.

 

Senin için hazırladığımız haberler